Kız arkadaşımın eski ilişkisi, sms yoluyla "elimde fotoğrafların var ailene gösteririm diyerek şantaj yapıyor, ne yapmalıyız?
Merhaba.. Kız arkadaşımın eski ilişkisi, bir süredir arkadaşımı tehdit ediyor.. Arkadaşım ve o kişi beraber olmuşlar. O kişi, arkadaşımla ilişkisi bittikten sonra arkadaşımın babasını arıyor ve hoş olmayan şeyler söylüyor.. Bu yüzden kız arkadaşıma ailenin güveni yok.
Son bir aydır kız arkadaşımın telefonuna üç adet sms geldi.
Birinci sms de “Elimdeki fotoğrafları babana gösterecektim ama dua et işim çıktı. Ama kurtulduğunu sanma.”
İkinci sms de “Mutlu musun “
Üçüncü sms in hikayesi ise, arkadaşım pastanede arkadaşlarıyla oturuyor. Birisi eski ilişkiye mesaj atmış olacak ki eski ilişki kız arkadaşıma mesaj atıyor. “baban erkeklerle oturduğunu biliyor mu?”
Kız arkadaşım eski ilişkisinde fotoğraf, görüntü vs olup olmadığını bilmiyor.. Biz il dışında üniversitede okuyoruz.. Aile bu olayı öğrenirse okuldan dahi alabilir. Eski ilişkinin amacı sanırım kız arkadaşımdan faydalanmak… Bu yüzden tehdit ve şantaj yapıyor..
Benim sorularım…
1 – Eski ilişki hakkında savcılığa şikâyette bulunsam, ailenin haberi olur mu? Kız reşit.
2 – Sizce eski ilişkiye uygulanacak olan yaptırım nedir?
3 – Ben hangi suç unsurlarından başvurmalıyım ki en ağır cezayı alsın…
4 – Mahkeme bize ücretsiz avukat atayabiliyor mu?
5 – Yapmam gereken işlemler nelerdir?
6 – Kişinin elinde varsa materyal, onu kesinlikle yok edebiliyor muyuz?
7 – Bu hususta dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
İlginiz için şimdiden çok teşekkürler..
Cevap: Kız arkadaşımın eski ilişkisi, sms yoluyla "elimde fotoğrafların var ailene gösteririm diyerek şantaj yapıyor. ne yapm
1-Kız arkadaşınızın ikametgahına yapılacak bildirimler veya şikayet edilen kişinin bilgi vermesi ile haberdar olma ihtimalleri vardır.
2-Kız arkadaşınız da şikayetçi olup delilleri savcılığa sunup soruşturmaya yardımcı olması halinde açılabilecek kamu davasında TCK 107/2 ye istinaden 1-3 yıl hapis cezası alma olasılığı bulunmaktadır.
3-En ağır cezayı alsın diye bir şey yok, tüm eylemlerini delilleri ile bildirip tanıklık edecek kimseleri de bildirip yargılamaya yardımcı olmanız yeterlidir. Fiile ve faile uygun cezayı mahkeme takdir eder.
4-Mahkeme size avukat tayin etmez, siz barodan adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
5-Kız arkadaşınızı ikna edip her şeyi açık bir dille ifade eden şikayet dilekçesi ile savcılığa müracaat ettirmek.
6-Savcılıkta sanıktaki delilerin elde edilip müsadere edilmesini isteyebilirsiniz.
7-Duygusal davranıp sanığa yarar eylemler içine girmemelisiniz.