Hakem heyeti kararının tebliğ tarihi nedir
Merhaba,
Ayıplı hizmet sebebiyle tüketici hakları hakem heyetine şikayette bulundum, heyet 25 Ocak tarihinde zararımın karşılanması yönünde bir karar verdi ve bu yazılı karar bana 2 Şubat tarihinde ulaştı. Firmadan söz konusu bedeli ödemesini talep ettiğimde karara itiraz edeceklerini ancak kararın kendilerine ulaşmadığını söyledi. Kanunda ve gönderilen kararda yazılı olan "tebliğ tarihi" ne anlama gelmektedir? Tebliğ tarihi eğer karar tarihi ise 15 günlük itiraz süresi dolduğu için icra takibi başlatabilir miyim?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Hakem heyeti kararının tebliğ tarihi nedir
Merhaba Adil bey,
Ben hukukçu değilim. Ama benzer problemde başıma geçtiği için bilgi vermek istedim. Tebliğ tarihi elinize geçtiği tarihtir. 15 gün için her hangi bir icra dairesine başvurabilirsiniz. Ama size tavsiyem işleri bir avukata başvurarak yürüttürmenizdir. Siz hiç uğraşmayın avukata verin. O halleder.
Alıntı:
adilhakkı rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ayıplı hizmet sebebiyle tüketici hakları hakem heyetine şikayette bulundum, heyet 25 Ocak tarihinde zararımın karşılanması yönünde bir karar verdi ve bu yazılı karar bana 2 Şubat tarihinde ulaştı. Firmadan söz konusu bedeli ödemesini talep ettiğimde karara itiraz edeceklerini ancak kararın kendilerine ulaşmadığını söyledi. Kanunda ve gönderilen kararda yazılı olan "tebliğ tarihi" ne anlama gelmektedir? Tebliğ tarihi eğer karar tarihi ise 15 günlük itiraz süresi dolduğu için icra takibi başlatabilir miyim?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tebliğ tarihi karar tarihi değildir.Her iki tarafında eline ulaştığı tarihtir.O yüzden 15 günlük itiraz süresinin başlangıcı taraflar açısından fark edebilir.Kararın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını hakem heyetinin yazı işlerinden öğrenebilirsiniz.
Bende şu anda buna benzer bir durum yaşamaktayım. Hakem heyeti, başvurum üzerine ürün bedelinin ödenmesi için karar aldı. 2 şubat 2010 tarihinde firmaya tebliğ ettiklerini belirttiler ayrıca bende 6 şubat 2010 tarihinde kendim gönderdim. Şu anda 15 günlük süreleri dolmuş durumda. 2 gün önce firmayla görüştüğümde ellerinde ürün bedeli değilde eş değer bir ürün gönderilmesine dair 15 şubat 2010 tarihli bir karar olduğunu söylediler. Bugün tekrar görüştüm mahkemeye başvurduklarını ve 15 şubat tarihli kararın mahkemeden çıktığını söylediler. Kararı bana da göndermelerini istedim fakat resmi evrak olduğu için veremeyeceklerini söylediler. Hakem heyeti vekili de kararı sana göndermeleri gerekiyor demişti. Bu durumda ben bu firmadan paramı almak istiyorum ama firmanın elinde böyle bir mahkeme kararı olup olmadığına nasıl inanacağım? İtiraz etmek için hangi mahkemeye başvurmalıyım ve bunun maliyeti ne olur bana?