-
İcra takibi
merhaba
biz 4 arkadaş ekim 2004 de bir ev kiraladık,ev kaloriferliydi ama petekleri 4 gün sonra takılacak dendi biz evi tuttuk 4 hafta geçmesine rağmen petekler takılmadı bizde evden çıktık (eve herhangi bir zarar vermeden)...öğrenciydik gençtik akıl edemedik senet sözleşme imzaladığımızı ve onları geri almamız gerektiğini.yada kalorifer olmadığı için sözleşmeyi fesetme hakkımızın olduğunu....
...mayıs 2009 da icraya verilmişiz,icra takibi başlamış,elimize tebligat gelmedi daha,,,borç:6000 iken 7500 olmuş,ne gibi bir yol izlememiz gerekir,bu konudaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
teşekkür ederim iyi günler
-
Cevap: icra takibi
İcra dosya numarasını öğrenip itiraz edebileceğiniz hususları değerlendirmek üzere bir avukata gitmenizi öneririm.
-
Cevap: İcra takibi
avukatım menfi tespit davası açalım diyor seni kurtarrım diyor.diğerlerinin sorumluluğu devam eder diyor.ne gibi bir yol izlemem gerekir.tebliğler elimize ulaşmadı daha..önce tebliğ geldiğinde borca itiraz mı edelim..yada yetkisizlik kararı verilmesi için avukatamı başvuralım...hepimizin tek bir avukat tutması mı daha iyi olur..birde zaman aşımı süresi nedir?..
teşekkür ederim
-
-
merhaba,icra takibi için tebligat belgesi 19 mart cuma günü benim eski ikametgahıma bırakılmış,ben bu icra takibine itiraz edicem ,son gün salı mı yok sa çarşambamı olur.hafta sonu süreye dahil mi.bir de sormak istediğim bişey da ha var.biz evi 2004 eylülde tuttuk fakat senet üzerinde vade tarihi eylül 2006 diyor.sonradan yazıldığı belli bu tarihin.bunun hakkında bişey yapmam mumkunmu.3 yıllık zaman aşımını öne sürebilirmiyim.
-
Cuma günü tebliğ edilen örnek 10 ödeme emrinin 5 gün itiraz süresi çarşamba günü sona erer. Hafta sonları süreye dahildir. Senet üzerinde boş bırakılan yerlerin sonradan doldurulmasında bir sakınca yoktur. Zaman aşımını öne sürebilirsiniz ama bir şey çıkacağını sanmıyorum. Siz avukatınıza müracaat edip hukuki yardım almalısınız. Geçmiş olsun kolay gelsin.