Çalışanımın kendi isteği ile SSKsını yaptırmadım Simdi şikayet etme yolunda! Fakat durum biraz farklı!
Merhaba sayın yetkililer,
Haziran 2009 tarihinde işe başlayan personelim kendi isteği ile sigortasının yapılmasını istemedi. Sigorta primini ve sigorta bedelini de istemedi. Bunun nedeni hali hazırda devam eden bir boşanma davası olması ve dava bitene kadar sigortalı gözükmemesi gerekiyormuş. Aksi takdirde çalışıyor gözüktüğü için ne tazminat nede nafaka alabilecekmiş.
Ocak 2009 tarihinde ayrıldı. Kendi isteği ile. Fakat o günden bu güne kadar, kendisi ile taahhüt yada maaşını aldığına dair bir evrak almamıştım. Şu anda şirketten bir aylık maaşı bulunmakta. Fakat ailesinin şu an bana yaptığı tehdit, maaşı şu şu günde öde yoksa çalışma bakanlığı, sigorta vb. yerlere seni şikayet ederim şeklinde konuştu.
Öğrenmek istediğim konular :
1) Şikayet ettiği zaman yükümlülüklerim ne olur?
2) Bu açılan şikayeti kendi isteği doğrultusuna nasıl çevirebilirm? Daha da önemlisi onun açık olan nafaka davasına etki eder mi bu şikayeti.
Şahitler oldukça çok. Fakat yazılı bir evrak yok malesef. Eğer böyle bir durum olursa bunu nasıl lehime çevirebilirm
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar diliyorum,
Levent.
Cevap: Çalışanımın kendi isteği ile SSKsını yaptırmadım Simdi şikayet etme yolunda! Fakat durum biraz farklı!
ne yapılabilir? yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Çalışanımın kendi isteği ile SSKsını yaptırmadım Simdi şikayet etme yolunda! Fakat durum biraz farklı!
Durumu tersine çevirme, sigortasız işçi çalıştırmanız nedeniyle ceza almaktan kurtulabilme şansınız yok.
Çalışanın Sosyal güvenliksiz çalışmayı seçme , işverenin kayıtdışı çalışma isteğini kabul etme gibi bir hakkı yoktur.
Bir an önce SGK girişini yapın.