Eksik ödenen SSK primi ve Tazminat
Öncelikle herkese merhaba. Çok ilginç bir ikilemin arasında kaldım.
Yaklaşık 12 aydır bir firmada çalışıyorum. 3 ay önce Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi benim ve iş verenim tarafından yapıldı. Sözleşme yapıldıktan sonra sigortam yatırıldı. ( İş yerinde ki hemen hemen herkes ile bu sözleşme yapıldı ve herkesin sigortası yatırıldı. Bundan önce yatırılmıyordu. )
11.02.2010 saat 18:00 da İş verenim ile bir görüşme yaptım. Küçülme kararı aldığını benim işden ayrılmamı istedi. Benden, işimden istifa ettiğime dair bir belgeyi imzalamamı istedi. Bende tazminatımı talep ettim. Çalıştığım yerin bir fabrika olmadığını, benim de babasının oğlu olmadığımı, kendinisin bir ekonomisi olduğunu, her isteyene para vermediği gibi tazminat talep eden ilk kişi olduğumu, tazminat talebimin kabul edilemez olduğunu vede benim başımın çaresine bakmam gerektiğini söyledi.
Şuan itibariyle istifa dilekçemi vermedim, İşverenim de bana işten çıkarttığına dair bir belge vermedi. Yani bir işim var ama işe gidemiyorum çünkü işverenim işe gelmemi istemiyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
- Fatura , İrsaliye gibi bir çok evrak teslim ettim. Teslim ederken de Teslim Eden kısmının altında adım soyadım ve imzam var. Teslim Alan kısmı ise müşteri yetkilisi tarafından imzalandı, kaşelendi.
- Kargo teslim aldım. ( Hangi tarihlerde aldım hatırlamıyorum ama kargo teslim aldım. )
- Şirket telefonu kullandım.
- Bir çok Talep Form'u imzaladım ( Talep Formlarında İşin yapıldığı Firma, Sorun, Çözüm, İşin Yapıldı Tarih, İşi Yapan Kişi gibi bilgiler tarafımdan dolduruldu.)
Yukarı da yazdıklarımla 12 ay boyunca o iş yerinde çalıştığımı kanıtlaya bilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim.
Cevap: Eksik ödenen SSK primi ve Tazminat
Arkadaşım ayni problem bendede var ne yapıcağımı bilmiyorum noter kanalığı la işimin feshini iste diyor bazı arkadaşlar bilimiyorum ne yapıcağımı