Düşük sicil notu sebebi ile görevde yükselme sınav başvuru hakkını kaybetme
Merhaba, ben bir okulda hizmetli (YHS) olarak görev yapmaktayım. MEB 2010 yılı için görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı için duyuruda bulundu. Özel şartlardan son üç yıl sicil ortalaması 76 olarak açıklandı tabi bende akabinde Bilgi Edinme den faydalanarak sicil notlarımı öğrendim ve sicil ortalamamın 76' nın altında kaldığını öğrenince sicilin iptali için ve sınav tarihini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma talepli olarak idari mahkemeye başvurdum. Fakat idari mahkemeden hala bir ses çıkmadı ve sınava başvuru süresi dolmak üzere.
Benim sorum şöyle;
1-Dava süresi sınav başvurusu veya sınav tarihini aşarsa ünvan değişikliği sınav hakkımı nasıl geri alırım yada dava sonuçlanmadan sınava başvurmak için başka bir yol varmı? Zira sınav başvuruları internet den yapıldığı için sınav başvurum kabul görmüyor.
2-Olduki davayı kazandım diyelim ama sınav hakkım geri verilmiyor maddi manevi bu hak kaybını nasıl telafi edebilirim nasıl bir yol izlemeliyim.
Değerli hukukçu arkadaşlar hak kaybına uğrayıp madur duruma düşmemem için bana yol gösterirmisiniz? :'(
Herkese şimdiden teşekkürler.
Cevap: Düşük sicil notu sebebi ile görevde yükselme sınav başvuru hakkını kaybetme
arkadaşım 24.01.2010 tarihinde yapılan mahalli idareler gör.yükselme sınavına sicil notu 76 nın altında olup sınava Aydın idare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı ile giren memur var.bu konuda yardımcı olabilirim sanırım.
Cevap: Düşük sicil notu sebebi ile görevde yükselme sınav başvuru hakkını kaybetme
Alıntı:
opege99 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım 24.01.2010 tarihinde yapılan mahalli idareler gör.yükselme sınavına sicil notu 76 nın altında olup sınava Aydın idare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı ile giren memur var.bu konuda yardımcı olabilirim sanırım.
İlginiz için teşekkürler. Gelebilecek hertürlü yardıma açığım zira umudumu yitirmek üzere idim. msn adresim sedat-akcay@hotmail.com