Merhabalar,
Evlenirken kullanmayı talep ettiğim kızlık soyadımı yaşadığım çeşitli zorluklardan dolayı artık kullanmak istemiyorum. kaldırmam mümkün mü? Teşekkürler
Printable View
Merhabalar,
Evlenirken kullanmayı talep ettiğim kızlık soyadımı yaşadığım çeşitli zorluklardan dolayı artık kullanmak istemiyorum. kaldırmam mümkün mü? Teşekkürler
Merhaba,
Ne gibi zorluklar yaşadığınızı örnekleyebilir misiniz? Bizim de başımıza gelmesi olası durumlar hakkında bilgi almak amaçlı soruyorum.
Teşekkürler
Nüfus müdürlüğüne vereceğiniz bir dilekçeyle kaldırmanızın mümkün olduğunu düşünüyorum.
Hakkınızdan bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne müracaat ile vazgeçebilirsiniz.
soyadımı sorduklarında ikisini birden söylemek zorunda kalıyorum, bir yere imza atmak zorunda kalsam yine 2 soyadımı yazmak zorundayım ve bunlar çok uzun sürüyor. öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarımın hemen hepsi neden 2 soyadımı kullandığımı soruyorlar ve açıklamaktan yoruluyorum. belki çok önemli sebepler değil ama gereksiz olduğunu düşünmeye başladım.
çok teşekkür ederim deneyeceğim.
teşekkür ederim cevabınız için deneyeceğim.
Kayıt düzeltilmesi
MADDE 35- (1) Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Ancak olayların aile kütüklerine tescili esnasında yapılan maddî hatalar nüfus müdürlüğünce dayanak belgesine uygun olarak düzeltilir.
arkadaşlar nüfus müdürlüğüne gittim ve kullanırken dilekçeyle işin halledildiğini ama iptal konusunu sadece mahkemelerin çözdüğünü söylediler.
sizin de haberiniz olsun. cevaplayan arkadaşlara teşekkürler