İhbar süresi dolan işçi çalışmaya devam eder ise işveren aynı istifa dilekçesi ile işe son verebilir mi?
8 ay çalıştığım işyerimden kendi isteğim ile istifa ettim. Yöneticim iş bulana kadar çalışmamı, bunun bir deneme süresi olduğunu ve değişen koşullarda kalmaya karar verirsem memnun olacağını iletti. İstifa dilekçemi yine de imzaladı. Birkaç hafta sonra kalmamın uygun olduğuna karar verdim. Aradan yaklaşık 9-10 hafta süre geçtikten sonra aniden işten çıkarıldım. İstifa dilekçem işleme kondu. İş yerimin uğradığı bir zararın benim yönetim hatamdan kaynaklandığı ve istenirse işyerinin benden tazminat talep edebileceği iletildi.
1-İhbar süresi tamamlandıktan sonra işçi çalışmaya devam ederse istifa dilekçesi geçerliliğini kaybeder ve işçi ihbar tazminatı almaya hak kazanır mı? Ne kadar süre içerisinde dava açılmalı?
2-Yasal maaşım gerçek maaşımın yaklaşık 1/3 ü kadar görünüyordu. SSK eksik ödeniyordu. 2 ayın bordrosunda da imzam var. Yine de eksik prim ödemelerinden dolayı dava açabilri miyim? bildirilen maaşın gerçek olamayacağı konusunda iş yerindeki pozisyonum ve eğitim durumum ve beyanım yeterli midir? İspat gerekir mi? Ne kadar süre içerisinde dava açılmalı?
3-İşe başlandığında ilk iki hafta maaş ödenmiyor ve ssk başlatılmıyor. Ayrıldığımdan itibaren ne kadar süre içerisinde dava açılmalı? Tüm ödemelerimi aldığıma dair belgelere atmak zorunda kaldığım imzalar engel teşkil eder mi?
Saygılarımla
Cevap: İhbar süresi dolan işçi çalışmaya devam eder ise işveren aynı istifa dilekçesi ile işe son verebilir mi?
işyerinde kaç işçi çalışıyor..?? işe iade davası açma hakkınız olabilir...
istifa dilekçenizden sonra çalışmaya devam etmeniz işleme konulmadığı anlamına gelir tanıkla vs kanıtlanabilir...
eksik yatan primleriniz ile ilgili dava açabilirsiniz.. bordroda asgari ücret gözüküyorsa sizin eğitim durumunuz ve emsal işçinin ücretine göre araştırma yapılır tanık dinlenir imza olsa dahi aksi kanıtlanabilir..
sigorta başlangıcı için ayrıca dava açma hakkınız var tabiki..
Cevap: İhbar süresi dolan işçi çalışmaya devam eder ise işveren aynı istifa dilekçesi ile işe son verebilir mi?
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
işyerinde kaç işçi çalışıyor..?? işe iade davası açma hakkınız olabilir...
istifa dilekçenizden sonra çalışmaya devam etmeniz işleme konulmadığı anlamına gelir tanıkla vs kanıtlanabilir...
eksik yatan primleriniz ile ilgili dava açabilirsiniz.. bordroda asgari ücret gözüküyorsa sizin eğitim durumunuz ve emsal işçinin ücretine göre araştırma yapılır tanık dinlenir imza olsa dahi aksi kanıtlanabilir..
sigorta başlangıcı için ayrıca dava açma hakkınız var tabiki..
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,
İş yerinde çalışan sayısı 200 ün üzerinde.
Doğru anladıysam ihbar tazminatı, eksik yatan primler, sigorta başlangıcı için ayrı ayrı davalar açmalıyım.
Alıntı:
şenizz rumuzlu üyeden alıntı
İstifa dilekçem işleme kondu. İş yerimin uğradığı bir zararın benim yönetim hatamdan kaynaklandığı ve istenirse işyerinin benden tazminat talep edebileceği iletildi.
Hatada sorumluluğunuz var mı?
Bu zarar, 30 günlük ücretinizi aşıyor mu?
Bu zararın doğmasından kaç gün sonra işinize son verildi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hatada sorumluluğunuz var mı?
Bu zarar, 30 günlük ücretinizi aşıyor mu?
Bu zararın doğmasından kaç gün sonra işinize son verildi?
Şirketin bir dış anlaşmaya uymamasından kaynaklanan bir sorun. Fakat benim sorumluluğumda alınmış bir aksiyon değil. Tek başıma alabileceğim bir karar da değil. Yasal olarak bana mal edilmesi mümkün de değil. Zararı oldukça yüksek .
İlginize teşekkür ederim, tazminatımı aldım. :DD