İade edilmeyen Teminat senedi
Sayın Hukukcular;
İş yerine çalışırken vermiş olduğum açık senedin üzerine araç teslimat sözleşmesine göre teminat senedi yazılarak açık senedi imzalamıştım.İş yerinden ayrıldım maaşımı aldım fakat senedi hala teslim etmiyorlar iş yerinden 01/02/2010 tarihinde istifa ederek ayrıldım,değerli hukukcular senedi teslim etmeme yönünde tavırlarını devam ettirirlerse ne yapmam gerekir.
Diğer bir mereak ettiğim konuda senedin üst kısımına araç teslimat sözleşmesine göre teminat senedidir diye yazmıştım imzalarken bu senedi. Araçla ilgili anlaşmazlıklarda kullanabileceklerini bilgisini vermişlerdi alkolllü araç kullanma v.b.
Senedi başka bir amaçla kullanabilirlermi yada vermezlerse ne gibi bir yöntem izlemem lağzım.
Değerli hukukcular şimdiden yardımlarınız için çok teşşekür ederim.
İyiki varsınız.
Cevap: İyade edilmeyen Teminat senedi
Senedinizi iade etmeleri için noterden ihtar çekebilir, gerek iş yerinizce gerek 3. şahıslar tarafından işleme konulması halinde uğrayabileceğiniz zararı rucu edeceğinizi ve savcılığa vereceğinizi bu ihtarnamede belirtebilirsiniz.
Senedin hangi yüzüne belirttiğiniz ibareyi yazdığınızı bilmiyorum ama bunu akıl etmeniz bile güzel, yanlız kazınabilir, kesilebilir kısmına yazdıysanız kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde yazılabilecek astronomik rakamları ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Cevap: İyade edilmeyen Teminat senedi
Engin Bey;
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Senedin ön yüzüne en üstüne tükenmez kalem ile yazmıştım,dün gene ayrıldığım şirketdeki müdürümü aradım ben senedi istedim gelince vericem diyor bende ne yapacağımı bilemez hale geldim , işin diğer bir kötü yanıda bu iş yerine girerken iş sözleşmesi imzalamıştım,3 senelik ama istifa ederek ayrıldım,şimdi noterden ihtar çekersem onlarda iştifa ettim diye dava açarlar diye işin gerçeği korkuyorum.
Değerli hukukucular ay sonuna kadar beklesem gene vermezlerse mecbur ihtar cekiceğim noterden ,
Bu ihtarı çekince noter bana bir çıktı veriyormu.acizliğin acısını çekiyorum ne yapacağımı bilemiyorum.
Yardımlarınız için çok minnettarım çok teşekkür ederim.