Patron ve işletme ismi değişikliği
sayın degerlı hukukcu ve sayın degerlı uyeler oncelıkle boyle bır sıte hazırladıgınızdan oturu hepınıze tesekkur ederım sayın uyeler butun konuları okumama ragmen sorunum ıle ılgılı bılgıyı bulamadım sımde sıze uzun da olsa anlatmak ıstıyorum ben x bır otogarda 2004 yılından berı aynı tabela ısmı olan bır sırkette fakat ısletme patronları ve sırket ısmı farklı olan bır fırmada calısıyorum vardıyalı bır sekılde ekonomık sebeblerden dolayı fırma sahıbıyle ısletmeyı yapan sırket patronumuz mahkemelık oldular ve ısletme patronumuz bızım haberımız olmadan bızım ssk cıkıslarımızı 18.11.2009 da yapmıs ve calıstıgımız yazane bır hafta boyunca kapalı kaldı ve mahkeme kararıyla yazane bosaltıldı ve yenıden farklı bır ısletme sırketı kuruldu ve yıne aynı tabela adı altında aynı yerde calısmaya basladık patonlar farklı ve bıze yenıden belırsız surelı ıs sozlesmesı ımzalattılar acaba bızım kıdem tazmınatlarımız ve ıhbar alacaklarımız yandımı yoksa kurulan yenı ısletmede devam edıyormu bılgılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım saygılarımla
Cevap: Patron ve işletme ismi değişikliği
arkadaslar konuyla ılgılı dusencelerı olan uyeler varsa paylasırlarsa sevınırım saygılar
Saygıdeger hukukculardan konuyla ılgılı bılgısı olan varsa cevap yazarsa bızlerı bılgılendırıse cok tesekkur ederım saygılarımla
yokmu cevap verebılecek bır yetkılı
sayın hukukcu arkadaslar lutfen bızı aydınlatırsalar cunku dun bır arkadasımızı daha ısten cıkardılar verecegınız bılgı bızım ıcın cok onemlı
Işletme degısıklıgı ve hakların odenmemesı
oncelıkle hepınıze saygılarımı sunarım boyle bır sıte hazırladınızdan oturu benım soyle bır sorum olucaktı sızlere ben 2004 yılında xbır otogarda fırma ısmı aynı ısletmecılıgını yapan sırket farklı olan bır sırkette bılet satıs gorevlısıyım ısletmeyı yapan sırket ekonomık sebelerden oturu fırma sahıbıyle anlasamayıp sırketı bırakmak zorunda kaldılar ve calıstıgımız yazahane 1 hafta boyunca kapalı kaldı ve bız calısanlar olarak aynı ısımıze kapalıykende devam ettık ama bırhafta sonra yenıden aynı fırma adı altında yenı bır ısletme sırketı kuruldu ve patronlarımız degıstı sımdı bıze dıyorlarkı bızım obur ısletmeyle bır ılıskımız yok bız sıfırdan bu ısletmeyı kurduk sızın alacaklarınız bızı ılgılendırmıyor ve bıze yenıden belırsız ıs sozlesmesı ımzalattılar tekrar calışmamız ıcın ve eskı patronumuz bızım sıgorta cıkıslarımızı yapmıs ve yenı ısverende sıgortamızı 1 ay sonra baslattı sımdı bız eskı calısanları bırer bırer cıkarıyorlar ısten fırma genel mudurlugumuz ıstanbul yanı ısletmeyı veren sımdı bız kıdem ve ıhbar alacaklarımız ıcın ne yapmalıyız kıme dava acmaılyız acıl bılgılerınıze ıhtıyacım var
Sayın degerlı hukucuların yardımı ıcın sımdıden tesekkur ederım
Alıntı:
ERDALUTUCU rumuzlu üyeden alıntı
Sayın degerlı hukucuların yardımı ıcın sımdıden tesekkur ederım
Devir tarihinden itibaren eski işveren 2 yıl boyunca yeni işverenle birlikte sorumludur.Davayı hem yeni işvereninize, hem eski işvereninize karşı açabilirsiniz.(Birlikte)
erdogan bey oncelıkle verdıgınız bılgı ıcın tesekkur ederım ama bızım ısyerımız devır olmadı ısletmeyı yapan patron bırakıp gıttı yenıden aynı yerde farklı bır sırket kuruldu ve bıze bız dıger patronlarınızdan dogan haklarınız bızı ılgılendırmıyor dıyorlar ve bıze yenıden belırsız ıs sozlesmesı ımzalattılar bızde suanda ısımızden olmamak ıcın calısmak zorunda kaldık yanı bızım kıdem hakkımız ıhbar surelerımız yenı kurulan ısverene gecıyormu yoksa sıfırdan baslamısmı sayılıyoruz teskur ederım
Sıfırdan başlamış oluyor.