Site yönetim kuruluna yaptıkları görev dolayısıyla aylık ödeme yapılabilir mi? Bunun için genel kurul kararı alınması mı gerekiyor?Teşekkür ederim.
Printable View
Site yönetim kuruluna yaptıkları görev dolayısıyla aylık ödeme yapılabilir mi? Bunun için genel kurul kararı alınması mı gerekiyor?Teşekkür ederim.
Yönetim ve denetim kurullarına aylık ücret ödenir. Ayrıca, yapacakları toplantılar için huzur hakkı da ödenebilir. Ödeme miktarlarının genel kurul/kat malikleri kurulunda belirlenerek karar alınması uygun olur.
KMK md.40 ve site yönetim planı md.17/c' yi incelerseniz daha açıklayıcı olacaktır.
Teşekkür ederim KMK md.40'ı buldum ancak site yönetim planı 17/c'yi bulamadım. Site yönetim planı standart bir plan mıdır? 17 nci madde ne ile ilgilidir. Tekrar teşekkür ederim. Bir de huzur hakkı ile aylık olarak site yönetimine ödenen ücret arasındaki fark nedir? Açıklayabilirseniz sevinirim.
S.Y.P. Madde 17
c. Gelecek döneme ait iş programı ve tahmini bütçe tasarısını, site yönetimine verilecek ücret, hakkı huzur ve aidatları görüşüp karara bağlamak;
Aylık ücret, her ayın belirlenen bir gününde yönetim ve denetim kurulu üyelerine yapılacak maaş ödemesidir. Huzur hakkı veya hakkı huzur, aylık ücretin dışındaki ödemedir. Mesela, yönetim kuruluna toplantı başına ayrıca ödenen ücrettir. Ancak bunun kararı genel kurul/kat malikleri kurulunda alınmalıdır.
Teşekkür ederim.