Eşime yazdığım mektubu yargıtaya delil olarak gönderebilir miyim?
Herkese merhaba, eşim bana boşanma davası açtı. Şiddetli geçimsizliğe dayanarak mahkemeye bazı iddialarda bulundu. İddialarından hiç birini mahkemede kanıtlayamadı.Mahkemeye sunduğu delillerde aleyhime hiçbir unsur yok. Şahitleri de mahkemede aleyhime ifade vermeye geldiler ama "eşimi döverken görmediklerini" beyan ettiler. Zira şahitler başka şehirde oturan ve hiç tanımadığım insanlardı.Dolayısıyla herhangi birşeye şahit olabilmeleri mümkün değildi. Mahkemenin hakimi bana savunma yaptırmadan boşanmaya karar verdi. Ben de kararı temyize gönderdim. Eşime barışmak için mektup yazdım, bu mektubun bir kopyasını yargıtaya gönderirsem boşanma kararının bozulması için etkili olur mu? Eşimle aramızda evliliğimiz boyunca veya ayrıyken herhangi bir kavga, darp vs olmadı. 2 senedir görüşmediğimiz için dava edilebilecek bir olay da yaşamadık. Acaba eşimi sevdiğimi ve boşanmak istemediğimi, her zaman evine dönebileceğini beyan etiğim bir mektup yargıtayda lehime değerlendirilebilir mi?
Cevap: eşime yazdığım mektubu yargıtaya delil olarak gönderebilirmiyim?
Teşekkür ederim Ragıp Bey,yargıtay sonucunu bekliyorum ama bu arada yargıtayın kararı bozmasını sağlayabilecek ne yapabilirim onu araştırıyordum. Tavsiyeniz olabilir mi?
Alıntı:
erhan.1973 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim Ragıp Bey,yargıtay sonucunu bekliyorum ama bu arada yargıtayın kararı bozmasını sağlayabilecek ne yapabilirim onu araştırıyordum. Tavsiyeniz olabilir mi?
Yalan şahitlik edenleri savcılığa şikayet etmiştiniz? Sonuç ne oldu sayın erhan1973?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Yalan şahitlik edenleri savcılığa şikayet etmiştiniz? Sonuç ne oldu sayın erhan1973?
Yalancı şahitlik yapan kişilere savcılık soruşturma başlattı, ifadelerini aldırdı. Henüz bu ifadelere ulaşamadım. İfadeyi alan polis memuruyla telefonda konuştum. Şahitler polise verdikleri ifadelerinde "benim Ankara'daki evime hiç gelmediklerini, mahkemedeki ifadelerinde de benim eşimi döverken görmediklerini belirttiklerini" yinelemişler. Oysa ki bu insanlar bu konumdayken bile bu davada şahitlik yapamazlar diye şikayette bulunmuştum. Savcılık boşanma davası dosyasının yargıtaydan gelmesini bekliyor.
Alıntı:
Yalancı şahitlik yapan kişilere savcılık soruşturma başlattı, ifadelerini aldırdı. Henüz bu ifadelere ulaşamadım. İfadeyi alan polis memuruyla telefonda konuştum. Şahitler polise verdikleri ifadelerinde "benim Ankara'daki evime hiç gelmediklerini, mahkemedeki ifadelerinde de benim eşimi döverken görmediklerini belirttiklerini" yinelemişler. Oysa ki bu insanlar bu konumdayken bile bu davada şahitlik yapamazlar diye şikayette bulunmuştum. Savcılık boşanma davası dosyasının yargıtaydan gelmesini bekliyor.
Ben yanlış hatırlıyorum demek. Sizin yalancı şahitlik edenlerin, sizin eşinizi dövdüğünüzü mahkemede söylediler gibi hatırlıyordum ama sanırım yanlış hatırlıyorum. Özür dilerim.
Yalan şahitlik yaptıkları şey neydi acaba?
Şahitler mahkemede " eşimi döverken görmediklerini beyan ettiler. ifadelerinin devamında eşimin dişini kırdığımı gördüklerini" söylediler. Oysa ki biz Ankara'da oturuyorduk, şahitler de İstanbulda. Bu durumda ben de savcılığa şikayette bulundum. Savcılığa verdikleri ifadelerinde " biz ankaraya gittiğimizi hiç söylemedik, dolayısıyla yalancı şahitlik yapmadık" diye savunmaya çalışıyorlar. Yani kelime oyunu yapmaya çalışıyorlar.
Alıntı:
Şahitler mahkemede " eşimi döverken görmediklerini beyan ettiler. ifadelerinin devamında eşimin dişini kırdığımı gördüklerini" söylediler. Oysa ki biz Ankara'da oturuyorduk, şahitler de İstanbulda. Bu durumda ben de savcılığa şikayette bulundum. Savcılığa verdikleri ifadelerinde " biz ankaraya gittiğimizi hiç söylemedik, dolayısıyla yalancı şahitlik yapmadık" diye savunmaya çalışıyorlar. Yani kelime oyunu yapmaya çalışıyorlar.
Şimdi anladım. haklısınız hem döverken görmedik diyip hemde eşinizin dişini kırdığını görmeleri çok enteresan. Dövmeden diş nasıl kırılıyor şahitlere sormak lazım. Kendi kendilerine çelişiyorlar.
İşte sayın denizblk benim bütün isyanım da buna. Mahkemenin hakimi bu ifadelere dayanarak boşanma kararı, tazminat ve nafakaya hükmetti. Üstelik aleyhime en küçük bir delil de olmadığı halde. Eşimin soyut iddialarını, şahitlerin ifadeleri bile çürütüyor. Dişini kırdığımı iddia ediyor, şahitler döverken görmedik diyor, adli tıptan herhangi bir raporu bile yok,zaten kırık dişi de yok. Bir hakim görevini böyle alenen kötüye kullanabilir mi? Ben bu karardan sonra TC vatandaşlığından çıkmayı bile düşündüm. Aynı uygulamayı şimdi zekeriya öz ve çetesi de uyguluyor. Benim mahkememde yalancı şahitler var, ergenekon davasında da gizli tanıklar var. Aynı tiyatro oynanıyor, farkındayım.
Alıntı:
...Bir hakim görevini böyle alenen kötüye kullanabilir mi? Ben bu karardan sonra TC vatandaşlığından çıkmayı bile düşündüm. Aynı uygulamayı şimdi zekeriya öz ve çetesi de uyguluyor. Benim mahkememde yalancı şahitler var, ergenekon davasında da gizli tanıklar var. Aynı tiyatro oynanıyor, farkındayım.
Çok dikkatlisiniz Allah nazardan saklasın.