İşten çıkarıldım , ne yapmalıyım?
Ben özel bir şirkette 3 yıldır sigortasız olarak çalışıyorum.yapacaklarını söylediler ve bu güne kadar oyaladılar bende mecbur olduğum için burda çalışmak zorunda kaldım. 3 gün önce SGK' dan teftiş için geldiler ve benim burda çalışmadığımı yardım amaçlı geldiğimi söylediler 01.02.2010 dan itibaren gösterdiler beni ve ben de o an işimden olmamak için kabul ettim söylediklerini. Memurlar gidince benim hemen sigortamı başlattı. Sıgortamı 1 ay ödicekler ve benimde ayın sonunda işten çıkmamı istediler. Hakkımı aramak için ne yapmalıyım?
Cevap: İşten çıkarıldım , ne yapmalıyım?
İş mahkemesinde işveren ve SGK aleyhine hizmet tespit davası açmanız gerekir. Bir avukatın profesyonel yardımından yararlanmanız gerekir.
Sn.Değirmenci'nin dediği gibi hizmet tespiti açabilirsiniz.. Bunun dışında kıdem-ihbar vs ödeme yapmazlarsa o alacaklarınızın tahsili için de dava açabilirsiniz..
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Değirmenci'nin dediği gibi hizmet tespiti açabilirsiniz.. Bunun dışında kıdem-ihbar vs ödeme yapmazlarsa o alacaklarınızın tahsili için de dava açabilirsiniz..
böyle bir durumda benim bu davayı kazanma şansım nekadar dır.2.si böyle bi davanın avukat ücreti ne olur.beni bilgilendirdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim