Ösym'nin yapmadığı yerleştirmeyle alakalı açılan idari davanın kararı söz konusu yerleştirmede yerleştirilmeyen diğer adaylara emsal teşkil eder mi?
Printable View
Ösym'nin yapmadığı yerleştirmeyle alakalı açılan idari davanın kararı söz konusu yerleştirmede yerleştirilmeyen diğer adaylara emsal teşkil eder mi?
Eğer dava ÖSYM'nin bir idari düzenlemesine karşı açılmış ve bu idari düzenleme iptal olmuşsa bu karardan siz de faydalanabilirsiniz. Yoksa şahsınıza karşı hukuka aykırı bir idari işlem varsa, başkalarının davalarındaki kararlardan siz faydalamazsınız diye düşünüyorum.
bilmiyorum
KPSS sınavında 3,5 puan fazlam olmasına rağmen askerliğimi yapıyorum diye ÖSYM tarafından atanmadım avukatım temyiz başvurusunu geç yaptığı için dava da benim için bitmişti. Durumu benimle aynı olan, hatta puanı benden düşük olan, benim gibi asker olan bir arkadaş aynı yerleştirmeyle ilgili davayı kazandı. Bu karar benim için emsal teşkil eder mi?
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
İdare mahkemesi de sonuçta bir mahkeme olduğu için kararı emsal teşkil edebilir.Bu kararı, ilgili idari makama gösterip kendiniz içinde aynı yönde uygulama yapmasını isteyebilirsiniz.Ancak ilgili idare bu talebinizi kabul etmez red kararı verir ise bunun üzerine bu karara karşı ancak iptal davası açabilirsiniz.
ÖSYM ye dilekçe vereyim o zaman. Teşekür ederim.