Davam reddedildi kusurlu bulundum..
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle açtığım dava reddedildi ve evi gerekçesiz terk ettiğim için (kendisİni istemediğim için) terk ettim.kusurlu bulundum.
BAŞLICA SORULARIM;
1-Karar kesinleştikden sonra 3 yıllık bekleme sürem dolunca.Birleşme gerçeklşemediği için dava açsam kabul görürmü.?
2- Daha önceki davamda kusurlu bulunduğum için bu davamda reddolurmu.?
3-evlendıkden bır ay sonra evi terk ettiğimde hiç dava açmasaydım 3 yıl bekleseydım boşanabılırmıydım.?
4-3 yıl bekleme süresi dolduğunda boşandım diyelim. ziynet eşyaları ve benim şahsıma ait evlenirken almış olduğum eşyalarımı alabilirmiyim.?..
Cevap: Davam reddedildi kusurlu bulundum..
Cvp vericek hukukçu arkadaş yokmuuu....
Cevap: Davam reddedildi kusurlu bulundum..
merhaba benimde öyle bir sorunum var eşim benden ayrılmak istedi bende kendisini 1 hafta düşünmesi için yanlız bıraktım tekrar eve geldiğimde ailesini çağırmış ben ailesinin çıkmasını istediğimde beni darp ettiler ve şikayetçi oldum dava açıldı ben eşimin ailesinin beni tehdit ettiğini savcılığa bildirdim fakat evine gidebilirsin yanıtı aldım şuan savcılık darp olan dava dosyasını istemiş araştırıyor ailesi biz tehdit etmedik kendi isteğiyle gelmiyor demişler savcılığa ben bir türlü eşimin ailesini aile konutumuzdan çıkaramadım beni darp eden ve mahkemelik olan insaları evimden uzaklaştıramadığım için evime gidemiyorum eşim boşanma davası açmış gerekçeleri ona hakaret etmem darp etmem (hiç bir raporu yok) çocuğumuzun benden dolayı piskolojik tedavi aldığını ve evi terk ettiğimi yazmış 100milyar tazminat 650 nafaka istemiş çocuğumuzun hiçbir resmi kuruluşta tedavi ile ilgili bir kaydı yok beni oğlumun yanında dövdüler oğlumu 8 aydır göstermiyorlar tabiki durumunda bir bozulma olur onu dövdüğümü yazmış beni darp davasından vazgeçmem için yalan söylüyor evide ben iyi niyet ile bir haftalığına ayrıldım ve şuan tüm çabalarıa rahmen giremiyorum terk etti demiş terk eden eş tekrar döndüğünde terk anlamını yitirirmi (1 haftalık süre için eşimin rızası ile oldu) çocuk için bana görüş günü 1 durşmada verilirmi dilekçe verdim mahkeme eşimin ailesi beni darp ettiği için evden uzaklaştırırmı ben boşanmak itemiyorum 8 aydır ayrıyız bu sürede eşimle 2 kez barışma dönemimiz oldu fakat ailesi buna karşı çıkarak eşime baskı kuruyorlar eşime aile danışmanı isteyebilirmiyim dava gerekçelerini delillerle sunamassa veya az kusurlu bulunursam dava nezaman red olur tşk.