-
Aracımda haciz
Merhaba hukuki.net benim şöyle bi sorunum var 2008 ağustos ayında bi araç alıdım 10 bin lira fiyatı araç bi tekstil şirketinin miş başka bir şahıs aracı satın almış ama üstüne almamış çünkü alıp satıyor aldığım vatandaş bu işi yapıyor yani ama herşey yasal yapıyor aracın temiz kagıdını gittik aldık vergi dairesinde notere gittik aracın satışını aldık noter satış kagıdımız hatta notere ödediğimiz satış ücreti makbuzu bile elmizde aracı aldık 1 ay süremiz varmış tescil için aracın noter satışını yaptıktan 5 gün sonra annem yurt dışında yaşıyor bende arada bir gidip geliyorum felç geçirmiş annem mecburen gitmek zorunda idim hastalık sonuçta herneyse benim almanya da 2 ay kalmam gerekti bu arada araç garaj da yatıyordu .. artık gelince işlemlerini hallderim düşüncesi vardı bende en fazla gecikme cezasını öderim dedim... yaparum tescili işlerimi halledip döndüm türkiye ye aracı tescil etmek için trafiğe gittim memur arkadaşlar kayıtlara baktılar bide nedesinle araçta haciz var 20 tane allah allah dedim şok oldum peki neyapacağım dediler bu durumda aracı üstüne alamazsın ama dedim benim borcum değil bu hatta dedim bakın ben aracı almışım ağustosta haciz gelmiş ekimde yani arada 1 gün bile yok koca 2 ay geçmiş haciz öyle gelmiş.. yani noter satış sözleşmesi elimde bu araç benim değilde kimin dedim yada size noterden neden belge gelmiyor araç satılmış haciz koyamazsınız diye böyle olması gerekmezmi memurlar dediki yeni yasaya göre artık noter satışıda yapılsa tescil edilmezse koyacaksınız haczi denmiş bana mantıklı gelmedi bu yani aracın problemi yoksa temiz kagıdı alınmışsa noterler seve seve satış yapıyolarsa neden bunun ardından devletin noteri ezilip geçiliyor anlamıyorum yani sonuç olarak aracı üstüme alamıyorum baya zaman geçti haczi koyan avukatların bazılarını arayıp noter satış kağıdını fax çekip gönderdim çoğu kaldırdı hacizlerini ama kalkmayanlarda var bu durumda ne yapmam lazım bana bi ışık tutabilirmisiniz rica ederim.... saygılarımla:'(
-
Cevap: Aracımda haciz
Bu arada özür dilerim belitmeyi unutmuşum aracı vekaleten aldım....
-
Cevap: Aracımda haciz
rica etsem yardımcı olabilirmisiniz?