çekişmeli boşanma davam red edilirse.3 yıllık süre başladığı taktirde nafaka alabilirmiyim.?bu sürede çalışabilirmiyim.?
Printable View
çekişmeli boşanma davam red edilirse.3 yıllık süre başladığı taktirde nafaka alabilirmiyim.?bu sürede çalışabilirmiyim.?
Nafaka alabilmek için çalışmamayımı düşünüyorsunuz ? Hiç doğru bir davranış değil.. Alacağınız nafaka çalışarak kazanacağınız maaştan daha az olacaktır.
Çekişmeli boşanma davanız rededilirse sizde anlaşmalı boşanmayı deneyiniz..
Maksat üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi ?
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almak olmalı...
[QUOTE=dardayım;335478]Nafaka alabilmek için çalışmamayımı düşünüyorsunuz ? Hiç doğru bir davranış değil.. Alacağınız nafaka çalışarak kazanacağınız maaştan daha az olacaktır.
Çekişmeli boşanma davanız rededilirse sizde anlaşmalı boşanmayı deneyiniz..
Maksat üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi ?
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almak olmalı...[/QU
sadece bilgi almal amaçlı sordum.eşim boşanmaya yanaşmıyor.bnde dava açmak ıstyorum.her ihtimali öğrenmek hakkım sanrım.dava açıcam ama red edilirse.ne yapıcağım konsunda bılgı almak ıstedim.ama soruma cevap alamadım sadece fırça yedık:)bilgilendiriseniz sevinirim anlaşmalı boşanmayada yanaşmıyo eşim çünkü
[QUOTE=efendy_824;335512]
Sayın üye kmse sizi fırçalamıyor. Hukuksal ve sosyal anlamda doğru olanalrı anlatmaya çalışıyoruz. Siz soru sorma tarzınızı değiştirin, bizde yanıtlama tarzımızı.
Çalışmakmı - nafakamı diye sorarsanız yanıt ortada. Çalışarak kazanacağınız para eşinizdn alacağınız nafakadan kat be kat fazla olacaktır.
Boşanma konusuna gelince. Dava açarsınız, boşanmanızı gerektirdiğini ileri sürdüğünüz durumları ispatla yükümlüsünüz. İspat edebilriseniz ( deliller ve tanık ifadeleri ile) hem tazminat hemde nafaka almaya hak kazanırsınız. İspat edemezseniz davanız reddolunur. bReddolunursa davayı açan ve davası reddolunan kişi olarak nafaka isteminizde reddolunur.
Nafaka almak için talep eden eşin ayrı yaşamaya hakkı olması gerekir. Açılmış bir boşanma davası ayrı yaşama hakkı verir. dava kesinleşene kadar tedbir nafakası ödenir.
Boşanmanın reddi halinde dava temyize giderse, yargıtaydan dönene kadar tedbir nafakası ödemeye devam edilir. Yargıtaydan da red kararı onanırsa tedbir nafakası kesilir.
Daha sonraki 3 yıllık Bekleme süresi içinde tedbir nafakası ödenmez Ancak bu süre içinde eşiniz size boşanma davası açacak olursa, sizin de talebiniz halinde, yeniden o zamanki ekonomik duruma göre tedbir nafakası kararı çıkabilir. Çünkü yine ayrı yaşama hakkı veren bir boşanma davası söz konusudur.
teşekkürler bilgi için.
peki dava red olursa ben çalışmak istersem çalışabilirmiyim .ben nafaka flan almak istemıyorum şu anda ayrıyız.anlaşmaya yanaşmıyor kendisi anlaşılan bu iş çok uuzycak ben çalışmak istiyorum babamda vefat etti.babamın emekli maaşı var sadece geçınmekte zorlanıyoruz benim çalışmam gerek anllıycağınız.ayrıca bana şu an nikalhlı karımsın gelir seni polisle alabilirm dedi bu durum beni rahatsız ediyor ne yapmalıyım.
çok teşekkür ederim...Peki dava red olursa şahsıma ait eşyalarımı alabilirmiyim evden.ziynet eşyalarını vermiyceğini söylüyor onu geçtim evlenirlen aldığım eşyalarımı almak istiyorum dava açıcam mahkeme red ederse bekliycem 3 yıl gerekirse.o istediği kadar yokuşa sürsün.sonunda bu işi bitirmekte kararlıyım keşke başka bi yolu olsa.ama sanrım beklemekden başka çare yok.3 yılın sonunda boşanıcağımız kesin o zaman gerekli davaları açıcam kendisine.Amacı beni süründürmekse bedelinide ödemeli diye düşünüyorum.