İki evlilik ve 6 Çocukla miras paylaşımı
iyi günler
benim bi arkadaşımın annesinin babası yakın zamanda vefat etti.
kendisinin mirası ile ilgili nasıl bi yol izlenmesi gerektiği ile ilgili yardıma ihtiyaçları var.
rahmetlinin 3 tane ilk eşinden çocugu var.
ilk eşinden ayrıldıktan sonra 3 çocugu olan başka bi bayanla evlenmiş.
üzerine olan miras ile ilgili hukuki yol ve paylaşım hakkında bilgi verirseniz sevinirim
not: 2.evlilik yapıldıktan sonra kendisi üzerine ve sonraki eşi üzerine ayrı ayrı ve eş miktarda arsa alınmış.
2.kadının geliri yok.
Cevap: İki evlilik ve 6 Çocukla miras paylaşımı
arkadaşlar lütfen yardım edin
daha önce miras konusu ile herhangi bir ilgim olmadığından dolayı bilgim de yok...lütfen bi yol gösterin...
Cevap: İki evlilik ve 6 Çocukla miras paylaşımı
aynı dert bizdede var değerli kardeşim.Bende konuyu aktarayım.gelen cevapları değerlendiririz.
benim annemgil üç kardeş diğer iki kardeşi boşanmış ,dul ve evlenmemiş çocuksuz olarak öldüler , annemde öldü dolayısıyla bunların alt soyu abimle ben varız. Karşı tarafta ise babaları (dedemiz) vardı oda öldü fakat onun ikinci eşinden alt soyu 2 çocuğu var.bizlerde abi kardeş onun alt soyu oluyoruz ama ikimiz tek hissedar olarak yani annem tarafından.
Ölüm sırasına göre en son dedemiz öldü buna göre annemin iki kardeşinden kalan malları bölüşürken dedemin ikinci eşinden olan iki çocuğuna ne kadar pay düşer bize ne kadar düşer.
Bir avukata danıştık şöyle bir bilgi aldık
annenizin kızkardeşi ve oğlan kardeşinden kalan malların yarısı alt soyu olarak size ve abinize yarısı dedenize , dedenizde öldüğü için bu yarı hissenin dedenizin ikinci eşinden olan 2 çocuğuna 3/2 si 1 er hisse olarak ve birinci eşinden abinizle size 3/1 i 1 hissenin kalacağını söyledi.Doğrumudur.