Almanya'da boşanmanın Türkiye'de tanınması
öncelikle selamlar
ben alman vatandasiyim bosandigim esim türk vatandasi, almanya yasalarina göre bosandik, ve türkiyeden biriyle tekrar evlenmek istiyorum. benim tekrar evlenebilmem icin neler yapmam gerekiyor, bosanma kararini türkiyede tanitmam gerekiyormu? gerekliyse bütün bu islemler icin neler yapmaliyim, nekadar zaman sürer? ve iddet müddeti benim icin gecerlimi? bu konuda acil bilgilerinize ihtiyacim var lütfen! tesekkürler.
Re: Almanya'da boşanmanın Türkiye'de tanınması
Selam, ben türk vatandasiyim almanyada bosandim , bu süre 10 yili acti.Ben hala türkiye de evli mi görünüyorum, eger öyleyse ne yapmam lazim. Tekrar evlenmek istiyorum ne yapmaliyim.Tesekkürler.
Cevap: Almanya'da boşanmanın Türkiye'de tanınması
Alıntı:
taus715 rumuzlu üyeden alıntı
siz alman vatandaşısınız sizin için boşanma kararının tenfizi veya tanınmasına gerek yok.tenfiz veya tanıma türk vatandaaşı için gerekli.siz alman makamlarından alacağınız evlenme ehliyet belgesine göre evlenebilirsiniz.ayrıca alman mevzuatında iddet müddeti olmadığından sizin için iddet müddeti engel değil.
yanlis bilgi .. kisi alman vatandasi olsa dahi tekrar türkiyeden biri ile evlenmek istedigi icin tanima ve tenfizi gereklidir almanyadan biri ile avlendiginde sorun olmaz ama türkiyeden evlenmek istedigiinde hala eski esinin kayitlerinda gözüktügü icin evlenmesi mümkün olmayacaktir
Cevap: Almanya'da boşanmanın Türkiye'de tanınması
Benimde bu konu hakkında bir kaç sorum olacak
1-Benim Almanyadan alınmış kesinleşmiş apolsite onaylı boşanma kararım var.Ancak karşı taraf bana Türkiyedeki mahkemde kullanmam için bir vekaletname hazırladı (bu arada Ex-eşim Alman Marcus ) ancak vekaletname bir avukat adına değil onun Türkiyede yaşayan Türk ortak bir arkadaşımızın adına .
Ben Türkiyede bir avukata dava açılması için vekalet vereceğim ancak Marcus 'un vekaletnamesi geçerli olacakmı ?
Marcus bana endişe edecek bir şey oladığını sadece vekalet tebligat için dedi(arkdaş doktor ama bu boşanma sürecinde okumadığı Hukuk kitabı kalmadı)
,bundan başkada yapacak bir şeyinin olmadığını onun için iş bittiğini belirtti.Bu vekaletname iş görürmü?
2-Ayrıca karara vurulan apostille onayı ayrı bir kağıda yapılıp karara iliştirilmiş.Daha önce boşanan bir arkadaşımda onun kararında apostille onayının rechtskraeftig sayfasına yapıldığını söyledi (hatta dediği gibi fotokopisinde gördüm)
Ben Almanyaya gelirken benim diplomamın apostille onayıni diplomanın arkasına yapmışlardı
Acaba hangi onay biçimi doğru karar ile aynı sayfadamı ?
Kararın arkasında mı?
yoksa ayrı bir sayfa olarak mı ?
Önümüzdeki sonuna kadar Almanyadayuım m eğer apostille onay yeri usulune uygun değil ise düzelttire bilirim
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim