İş verenim benden senet istiyor
Arkadaşlar bir işyerinde 1 yıldır muhasebeci olarak çalışıyorum, dün patron kimlerden ne duymuşsa geldi bize (5 kişiye) ya hepinize giriş çıkış yapacağım, yada bana 20.000 tl lik senet imzalayacaksınız dedi. Gerekçesi hakettiğimiz tazminatlarmış, yarın birgün bizi çıkarmak zorunda kalırsa veya çıkarmazsada emekli olduğumuzda bize vermesi gereken tazminat çok fazla oluyormuş bu nedenle bize ya giriş çıkış yapacakmış ya da senet alacakmış.
Biz hafta tatili olmadan tatil parası almadan sadece sigorta uğruna bu işte çalışıyoruz (askari ücretle) birde bu olay çıkınca bu işin tadı iyice kaçtı.
Biz bu işi kabul etmek istemiyoruz kabul etmeyince patron bizi %90 işten çıkaracak, biz hukuki olarak ne yapabiliriz, bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
Saygılar
Cevap: İş verenim benden senet istiyor
Senedi şirket emrine yazıp arkasına "teminat maksadıyla verilmiştir, ciro edilemez" yazıp boylu boyunca ciro edilemeyecek şekilde çizmek, aranızda ve şahitler huzurunda "işten çıkarılmamak adına bedelsiz olarak rıza dışı senet verilmiştir" diye bir tutanak tutabilirsiniz.
Sonra bu tutanağı bölge çalışma müdürlüğüne vermek. :)
Hayır bana bu teklifi yaparken zaten kendisi alenen bana söyledi, senede miktar yazılacak borçlu yazılacak, alacaklı ve tarih kısmı boş kalacak şekilde yapılacak, yani her yönden bizi sıkıştırıyor :(
Yardımlarınız için sağolun çıkışımı verdiler, 11 aylık sigortam olduğu için tazminattanda oldum :(
Cevap: Bankaya verilen senet
Alıntı:
westrun2 rumuzlu üyeden alıntı
Çalıştığım şirket, mali krize girince çekleri ödeyemez duruma düştü. Bizde 3 arkadaş şirketi bu durumdan kurtarmak için iş verene senet verdik. İş verende senetleri bankaya verip kredi kullandı. Ve biraz olsun mali yönden rahatladı. Ancak senetin günü yaklaştıkça işveren, bize kaçamak cevaplar vermeye başladı. Bunun üzerine biz işverenden boş olarak imzalı ve şirket kaşeli kağıt aldık. malesef senetler ödenmediğinden icra takibine düştü.Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz. Bu konuda lütfen bir yol gösterirseniz.
yardım lütfen..