Boşanma kararından sonra doğan çocuğun velayeti
6 sene önce evlendim. 1 yıl içinde boşandık ama boşanma davasına ve mahkemeye ben hiç gitmeden hakim boşamış bizi. Ben o dönemde hamile idim ve başka şehirdeydim. Çocuk dünyaya geldi, 5 aylık idi boşandığımı ögrendim. Mahkemede çocuğuda göstermemisler, velayeti ortadamı oluyor su an? Dava açarsam çocuğumun velayetini bana verirler mi? Şu an 4 buçuk yaşında erkek çocuğu ve bu zamana kadar maddi manevi hiç bır desteğini yerine getirmedi bilgi almak istiyorum, bu durumun sonu ne olur mahkeme açsam velayet kime verilir?
Cevap: Boşanma kararından sonra doğan çocuğun velayeti
çok ekstrem bir durum olmadıkça velayet sizde kalır.. nafaka talep edebilirsiniz..
çok teşekkur ederim bılgılendırdıgınız ıcın
bır durum da kafama takılan eskı esım yakın zamanda evlılık yapacak ve maddı durumu cok ıyı bu durum velayetın ona verılmesıne sebeb olabılırmı ben evlılık dusunmuyorum ayrıca kendıme aıt bır evım yok annem babam vefat ettıler ablamın yanında yasıyorum babamdan dul yetım maası alıyorum sadece bu durum velayetın bana verılmesını engellemez
kımse yokmu bana yardımcı olacak
Alıntı:
gulsah0035 rumuzlu üyeden alıntı
bır durum da kafama takılan eskı esım yakın zamanda evlılık yapacak ve maddı durumu cok ıyı bu durum velayetın ona verılmesıne sebeb olabılırmı ben evlılık dusunmuyorum ayrıca kendıme aıt bır evım yok annem babam vefat ettıler ablamın yanında yasıyorum babamdan dul yetım maası alıyorum sadece bu durum velayetın bana verılmesını engellemez
Çocuğunuzun yaşı küçük. Sayın avukatın da dediği gibi çok ekstrem bir durum olmadıkça velayeti sizde kalır. Eşinizin maddi durumu iyiyse o da nafaka verir. Evlenecek olması yada sizin evinizin olmaması velayetin el değiştirmesi için yeterli sebep değildir.