Şirket bana borcunu ödemiyor
Foruma yeni üye oldum öncelikle merhabalar.
Şirketimle ücret konusunda ciddi problemler içerisindeyim, bununla ilgili sizlerden yardım isteyeceğim bu konumda.
İki yıldır çalışmakta olduğum bir özel şirkette Ocak 2009'dan Ekim 2009'a kadar maaşımın %70ini aldım, geri kalan kısım için şirket çalışanlarına yazılı olarak bir bildiri geçildi, kesilen kısımlar Ocak 2010'a kadar sizlere ödenecektir özetinde bir açıklamaydı. Fakat Şubat oldu ben hala paramı alamadım. Karşılarına çıkıp verin paramı yoksa çıkıyorum ben de diyemedim. İş yok çünkü piyasada. Ama artık canıma tak etti, her tarafımdan borç damlıyor, kesin olarak şirketteki paramı almak zorundayım.
İçeriden paramı almak için ne yapmam gerekiyor, hangi prosedürü izlemem gerekiyor, bilgisi olan üyelerden yardımlarını talep ediyorum.
Saygılar..
Cevap: Şirket bana borcunu ödemiyor
İş akdini feshetmek istemiyorsunuz ama mahkemeye verseniz onlar işinize son verir değilmi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İş akdini feshetmek istemiyorsunuz ama mahkemeye verseniz onlar işinize son verir değilmi?
Sanırım önce bir ihtar çekiliyor, ama bu ihtarın çekilmesi durumunda bile, işveren beni işten çıkartacaktır diye tahmin ediyorum evet. Bu durumda tazminat da alırım değil mi ?
İş akdinizi belirttiğiniz sebeplerle haklı nedenle feshedip ücret kıdem vs alacaklarınızı talep edebilir ödenmezse mahkemeye verebilirsiniz.