Cevap: Eşim beni yaraladı
Aşağıya aktaracağım yasal düzenlemeye dayanarak boşanma davası açabilirsiniz.
Eşinizin bu eylemi velayetin tesisinde elbette önemli bir rol oynayacaktır. Çocuğunuzun yaşı itibari ile anne yanında kalması daha uygunsa da, annenin psikolojik rahatsızlığının çocuğun ruh ve beden sağlığı için bir tehdit olduğunu ortaya koyabilirseniz velayetin size verilmesi mümkün olabilir.
II. Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
MADDE 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Esin hanım verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim Yalnız bir kaç sorum daha olacak boşanma davsını açmada öncelik fark edermi ve benden herhangi bir şekilde nafaka talep edermi.
Birde eşim kendi ifadesinde psikoljisinin bozuk olduğunu kabul ediyor. uzlaşmaya açık olduğunu ve pişman olduğunu yazmış. memur akadaşlar öyle söylemişiti.
teşekkür ederim
Alıntı:
as006 rumuzlu üyeden alıntı
Esin hanım verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim Yalnız bir kaç sorum daha olacak boşanma davsını açmada öncelik fark edermi ve benden herhangi bir şekilde nafaka talep edermi.
Birde eşim kendi ifadesinde psikoljisinin bozuk olduğunu kabul ediyor. uzlaşmaya açık olduğunu ve pişman olduğunu yazmış. memur akadaşlar öyle söylemişiti.
teşekkür ederim
Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar.. İş mahkemeye intikal ettiğinde emin olun sizden daha sağlıklı bir psikolojik yapıya sahip olduğunu söyler. Yada psikolojisini sizin bozduğunuzu.
Davayı kimin açtığının önemi yok.. Kimin haklı yada kusurlu olduğunun önemi var.
Eşiniz çalışmıyorsa kendisi için nafaka ve tazminat talep edebilir. Hakkınızda yapılacak olan ekonomik ve sosyal durum araştırması sonuçlarına göre hakim nafaka ve tazminat verip vermeyeceğinize karar verecektir.