Tahliye Taahhütnamesi hakkında

Kiracım 2 aydır kiramı ödemiyor,ihtarnameyi çektim...kiracımdan imzalı tahliye taahütnamesi almıştım fakat çıkış tarih yerini boş bırakmıştık...21 Mart 2010 da kira kontrat süresi doluyor,bir ihtar daha çekeceğim kontratı yenilemeyeceğime ve evi tahliye etmesi için...sorum şu : tahliye taahhütnamesini ne zaman kullanmalıyım ve kontrat tarihi bitmeden mi bir tarih yazayım?
Çünki kiracım evden çıkmıyor,tahmin ederim ki mahkemeye gideceğiz bu durumda...
Bir sorum daha olacak,kontrat süresi dolduktan sonra,(elektrik ve su eski ev sahibinin üstüne)elektrik ve suyu kestirebilirmiyim (çünki onuda ödememişler)
Teşekkürler...

Cevap: Tahliye Taahhütnamesi hakkında...

Herhangi bir tarih için tahliye taahhüt edilebilir. Taahhüt edilen tarihten itibaren bir ay içinde İcra Dairesine başvurmak sureti ile kiracınızın tahliyesini talep edebilirsiniz.

Cevap: Tahliye Taahhütnamesi hakkında...

Alıntı:

Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı

Herhangi bir tarih için tahliye taahhüt edilebilir. Taahhüt edilen tarihten itibaren bir ay içinde İcra Dairesine başvurmak sureti ile kiracınızın tahliyesini talep edebilirsiniz.

Sayın Şehirlioğlu teşekkür ederim...
Bir sorum daha vardı rica etsem bu konudada aydınlatabilirmisiniz?
-Kontrat süresi dolduktan sonra elektrik ve suyu üstüme almak istiyorum,sonrada ikisinide idareden kestirmek istiyorum...bu yasal mıdır?

Cevap: Tahliye Taahhütnamesi hakkında

Elektrik, su, doğalgaz ve sair abonelikler konusunda:
Abonelik kiracınız üzerine değil ise, bu borçtan mal sahibi olarak sadece siz sorumlu tutulursunuz ve Kuruma yapacağınız ödemeyi kira sözleşmenize dayanarak kiracınızdan tahsil yoluna gidebilirsiniz.
Aboneliğin kiracınız adına yapılması halinde sizin sorumluluğunuz tamamen ortadan kalkmamakla birlikte, Kurum kiracınız hakkında işlem başlatabilecektir.
Abonelikleri üzerine almanız ve sonra -kiracınızın açtırması için- kapatmanızda hiçbir yasal engel olmadığı gibi, bunun için kontrat süresinin dolmasını beklemeniz de gerekmez.

Cevap: Tahliye Taahhütnamesi hakkında

Alıntı:

Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı

Elektrik, su, doğalgaz ve sair abonelikler konusunda:
Abonelik kiracınız üzerine değil ise, bu borçtan mal sahibi olarak sadece siz sorumlu tutulursunuz ve Kuruma yapacağınız ödemeyi kira sözleşmenize dayanarak kiracınızdan tahsil yoluna gidebilirsiniz.
Aboneliğin kiracınız adına yapılması halinde sizin sorumluluğunuz tamamen ortadan kalkmamakla birlikte, Kurum kiracınız hakkında işlem başlatabilecektir.
Abonelikleri üzerine almanız ve sonra -kiracınızın açtırması için- kapatmanızda hiçbir yasal engel olmadığı gibi, bunun için kontrat süresinin dolmasını beklemeniz de gerekmez.

Sayın Şehirlioğlu,verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim...