İftira atılarak işten çıkarılma
13.10.2008 tarihinde bir kurumsal bir gayrimenkul firmasında pazarlama uzmanı olarak göreve başladım. 05.02.2010 tarihinde ise işten çıkarıldım. 1.gerekçe ismini belirtmedikleri bir müşterinin benden şikayetçi olması. Bu şikayeti ise direk yönetim kurulu başkanımıza yapması. (tartışma yaşadığım hiç bir müşterim olmadı) 2. gerekçe performansımın 4,5 'un altında olaması, 3. gerekçe ise, yöneticimin gerçekleştireceğim projelerime engel olması ve bunun neticesinde kendisine ''özellikle yaptığınızı düşünüyorum, taş koyuyorsunuz'' cümlesini kurmam ve saygısız olduğumu iddea etmesi. Aynı yöneticimin müşterilerin şirketi arayıp proje hakkında bilgi almak istediklerinde, sekretere bana telefon bağlamaması hepsini kendine bağlamayı istemesi yönünde talimatı. Bunun üzerine benim gidip bunu kendisinin üstü olan bir yetkiliye şikayet etmem. Çıkarılmadan 4 gün önce bir kiralama yapmam, bir kiralamayıda 10 gün içinde sözleşme sürecine sokacak olmam yöneticimi epey rahatsız etmiştir.Tüm bunların neticesinde beni odalarına çağırıp yollarımızı yukarıda yazdığım gerekçelerle ayırdıklarını bildirmeleri. Herhangi bir yazılı belge vermediler. Tazminatımı hemen ödeyeceklerini belirttiler. Ben işimi geri istiyorum bu konuda ne yapmam gerekiyor?
Cevap: İftira atılarak işten çıkarılma
Dava açmanız gerekiyor ama derhal bir avukatla görüşün. İşe iade davası açabilirsiniz.