Daha önceden pert olmuş araç satışı
Merhaba,
05/02/2010 tarihinde noter satışı ile bir araç satın aldım.Fakat daha sonra
aracın pert'e çıkarılıp,sonra tekrar trafiğe çıkarıldığını öğrendim.
Satan kişi tarfından bu durum söylenmedi.Bu durumda yapabileceğim birşey varmıdır? Satışın iptali ve paramı geri almam mümkünmüdür?
Cevap: Daha önceden pert olmuş araç satışı
Size söylenmeyen gizli ayıp nedeni ile bir zarara uğradığınız kuşkusuz ancak bu tür durumların ispatı oldukça güçtür. Satan genellikle "bilerek aldı" diyerek sorumluluktan çoğu kez kurtulmaktadır. Nitekim noterdeki imzanız da aracı halihazır durumu ile kabul ettiğinizi doğrular niteliktedir. Buna rağmen hakkınızı aramak isterseniz asliye hukuk mahkemesinde bir dava açabilirsiniz. Araç ikinci el olduğundan tüketici mahkemeleri yetkili değildir. Kolay gelsin.
Bu konuda suç duyurusunda bulunan.. Davasını sonuçlandırabilen oldumu? Nasıl bır yol izlenildi? şu ana kadar forumlardan takip ettiğim üzere herkes sorununu yazmış. Ancak sonuca ulaştığını ifade eden bir tek forum üyesi bulamadım? Sonuca ulaşabilen oldumu arkadaşlar?
ben de şu anda pert bir aracı almak üzereyim.. rent a car yapmak için.. çünkü fiyatı gerçekten çok uygun.. yenisine gücüm yetmiyor..satıcı da bunu saklamıyor zaten..sigortacım da onayı verirse alacağım. ama başka bir sakıncası varsa beni de bilgilendirir misiniz?