Enişteme dava açma hakkım varmı?
Ablam eşinden anlaşmalı olarak ayrıldı.Ayrılmadan çok önce, şahsıma ait babamın hediye olarak aldığı televizyon ve fırını evimizde koyacak yer olmadığı için onlara vermiştik.Boşanma sürecindeyken ablam enişteme eşyaları daha sonra vereceğine dair kağıt imzalattı (çeyizinde götürdüğü hatta bana ait tv ve fırında dahil) fakat, sonradan bu eşyaları vermeyeceğini söyledi.Kendisine dava açma hakkım varmıdır?Teşekkürler.:(
Cevap: Enişteme dava açma hakkım varmı?
Alıntı:
kelebek-06 rumuzlu üyeden alıntı
Ablam eşinden anlaşmalı olarak ayrıldı.Ayrılmadan çok önce, şahsıma ait babamın hediye olarak aldığı televizyon ve fırını evimizde koyacak yer olmadığı için onlara vermiştik.Boşanma sürecindeyken ablam enişteme eşyaları daha sonra vereceğine dair kağıt imzalattı (çeyizinde götürdüğü hatta bana ait tv ve fırında dahil) fakat, sonradan bu eşyaları vermeyeceğini söyledi.Kendisine dava açma hakkım varmıdır?Teşekkürler.:(
Ne diye dava açacaksınız.. Malımı çaldı diyemi ? Alıkoyuyor diyemi ?
Şahsıma ait olan eşyamı vermediği için dava açabilirmiyim?Sonuçta, bana ait o eşyalarıda imzaladığı kağıtta belitmişti.
Alıntı:
Şahsıma ait olan eşyamı vermediği için dava açabilirmiyim?Sonuçta, bana ait o eşyalarıda imzaladığı kağıtta belitmişti.
O eşyalar kullanılıyormuydu, faturası varmı ? Oraya verdiğinize dair tanığınız varmı ?
Yıllar önce babamın bana hediye olarak aldığı eşyalardı evde bunları koyacak yerim olmadığı için eniştemin evine göndermiştim.Beyaz eşya satan bir mağazadan alındı faturası kayboldu fakat eniştem boşanma sürerken ablama vereceği eşyaların listesini yaparken bana ait olan eşyalarıda adım ve soyadımıda belirterek kağıt imzaladı.Ayrıca şahitlerimde var ve bunlar kullanılmadı depolarında kaldı.
Alıntı:
Yıllar önce babamın bana hediye olarak aldığı eşyalardı evde bunları koyacak yerim olmadığı için eniştemin evine göndermiştim.Beyaz eşya satan bir mağazadan alındı faturası kayboldu fakat eniştem boşanma sürerken ablama vereceği eşyaların listesini yaparken bana ait olan eşyalarıda adım ve soyadımıda belirterek kağıt imzaladı.Ayrıca şahitlerimde var ve bunlar kullanılmadı depolarında kaldı.
Anlaşmalı Boşanma davasında ablanız ile enişteniz arasında yapılan protokolde bu bilgiler yani eşya listesi varmı ? Var ise ablanız talep edebilir bunları.. Fatura yoksa eşyaların size ait olduğunu ispatlamanız lazım.. Tanık ifadeleri ile vs. Hukuksal olarak aile mahkemesinde değil ama konuya ilişkin bir başka mahkemede (araştırmak lazım hangi mahkeme) talep edebilirsiniz. Tabii hukuksal bir sürece gireceksiniz. Bu süreçte destek almanız da lazım. Bir avukatla temsil edilmelisiniz. Vekalet ücretini düşünecek olursanız o eşyalardan daha pahalıya mal olabilir..
Ablam ve eniştem kendi aralarında protokol imzaladılar.Bu protokolde ablama vereceği her eşyayı teker teker belirtti (benim eşyamda dahil olmak üzere) fakat sonradan vermeye yanaşmadı.Babamın hediyesi olduğu için diğer eşyaları alamasakta ben bunları almak istediğim için yardımınıza ihtiyaç duydum.Cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Alıntı:
Ablam ve eniştem kendi aralarında protokol imzaladılar.Bu protokolde ablama vereceği her eşyayı teker teker belirtti (benim eşyamda dahil olmak üzere) fakat sonradan vermeye yanaşmadı.Babamın hediyesi olduğu için diğer eşyaları alamasakta ben bunları almak istediğim için yardımınıza ihtiyaç duydum.Cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Bu durumda ablanız eniştenize dava açarak szide tanık göstererek bu eşyaların verilmediğini taahhüt edilen maddelerin yerine getirilmediğini iddia edebilir. Ablanız boşanalı ne kadar oldu ?
Bir yıl oldu.Kendisi ablamı neden yokken (şiddetli geçimsizlik yoktu) sarhoşken evden kovdu.Çocuğu göstermemekle ve eşyaları vermemekle tehdit etti.Ablam boşanma davası açınca tazminattan ve mallarını almasından korktuğu için çocuğunu anlaşmalı boşanma karşılığında vereceğini söyleyince ablam kabul etti deyim yerindeyse çocuğunu para karşılığı ablama sattı.Eşyalar hala kendisinde ve ayrı eve çıkarsan o eşyaları sana veririm diyor amacı ne bilmiyoruz ama ablam çocuğu dışında o evden çöp bile almadı sadece kıyafetlerini alırken eniştem kendisine evden aldığı kıyafetleri teker teker yazıp ablama imzalatınca ablamda çeyizindeki eşyalarını mahkeme esnasında kendisine imzalattı aksi takdirde anlaşmalı davadan vaz geçeceğini söyledi.Parayı çok sevdiği için o da bu kağıdı imzalamak zorunda kaldı.Konu bu.
Mahkeme kararında eşyalar hususunda bir hüküm yer alıyormu?