Boşanma sonrası tazminat davası
eşimle boşandık. benim herhangi bir tazminat talebim olmadı. boşanma kararında eşimin nafaka ve tazminat davası açma hakkı saklı kalmak kaydıyla boşanmaya karar verildi. bu durumda:
1. eşim ne zamana kadar dava açabilir? başka bir deyişle zamanaşımı süresi ne kadardır?
2. eşim dava açarsa ben de tazminat talebinde bulunabilir miyim?
3. davayı hangi mahkemeye açabilir? (asliye, sulh, vs.)
4. davayı kendi memleketinde açarsa ve şahsen katılmam gerekirse can güvenliğim tehlikede olacak. bu durumda ne gibi önlemler almalıyım?
Cevap: Boşanma sonrası tazminat davası
bu konuda bilgisi olan kimse yok mu?
Alıntı:
delil rumuzlu üyeden alıntı
eşimle boşandık. benim herhangi bir tazminat talebim olmadı. boşanma kararında eşimin nafaka ve tazminat davası açma hakkı saklı kalmak kaydıyla boşanmaya karar verildi. bu durumda:
1. eşim ne zamana kadar dava açabilir? başka bir deyişle zamanaşımı süresi ne kadardır?
2. eşim dava açarsa ben de tazminat talebinde bulunabilir miyim?
3. davayı hangi mahkemeye açabilir? (asliye, sulh, vs.)
4. davayı kendi memleketinde açarsa ve şahsen katılmam gerekirse can güvenliğim tehlikede olacak. bu durumda ne gibi önlemler almalıyım?
1- Boşanma kararının kesinleşme tarihinden itibaren 1 yıldır(eskiden 10 yıldı)
2- Siz ne için tazminat isteyeceksiniz? Geçerli sebebiniz varsa onun açmasını beklemeden siz açın.
3- Aile Mahkemesi, Aile Mahkemesinin bulunmadığı yerlerde Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır.
4- Kendinizi avukatla temsil ettirin yada mahkemeden tedbir isteyin.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
tazminat için geçerli sebebim var ama ben bu konu bir an önce unutulsun ve yeni bir hayata başlayayım istiyorum. karşı taraf tazminat davası açar ve konuyu uzatırsa onlara ders olsun diye isteyeceğim.