İnternet'ten ürün satmak isterken dolandırıldım.
Merhabalar,
Bir ay önce bir elektronik alışveriş sitesi açtım. Ürünlerimin ve sitemin reklamını yapabilmek amacıyla (ismini özellikle vermek istiyorum) sahibinden.com sitesine üye olarak, buradanda ilanlar vermeye başladım. Ve hemen ertesi gün İngiltere'de olduğunu söyleyip, Nijerya'da ki oğluna laptop almak istediğini söyleyen birinden mail aldım. Daha önceden internet üzerinde satış deneyimim yoktu ve nasıl bir yol takip etmem gerektiğini bende tam olarak bilmiyordum. Adam bilgisayarın fiyatından 200$ daha fazla gönderip kargoyuda benim ödememi talep etti. Kabul ettim ve parayı bankasına yatırdığını, benim ona kargo numarasını verdikten sonra bankanın parayı serbest bırakacağını söyledi. Bende ürünü adrese gönderip, kargo numarasını adama yolladım. Fakat hesabıma yatan bir para yoktu. Sonra adam ürünün gümrükten geçmediğini, bunun için oğluna 500$ göndermem gerektiğini, karşılığında da kendisinin bana artı 600$ göndereceğini söyledi. Şüphelendim ama ilk satışımın heyecanına da kapılmış olmalıyım ki üstüne parayı da western union ile gönderdim. Adamdan gelen bir sonraki mail, bankanın en az 2.500$ gönderebildiği bu yüzdende benim onun hesabına artı 1000$ daha yatırıp onunda bu 1000$'ı bankaya yatırıp bana geri göndereceği yazıyordu. Böyle bir minimum şartın olabileceğini düşünerek malesef artı 1000$ daha western union ile göndermiş bulunuyorum. Bunun üzerine param hala gelmedi ve adam hala türlü türlü bahaneler öne sürerek bende 2500$, 7500$ gibi paralar yatırmam gerektiğini söylüyor. Ben malesef ki geçte olsa dolandırıldığımı anladım. Şimdi adama ikaz niteliğinde (eğer paramı yatırmazsan savcılığa gideceğim şeklinde) bir mail atmayı ve param yatmazsa(ki umudum yok) elimdeki mailler, western union para gönderme dekontlarıyla beraber savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Beni en çok endişelendiren şeyse adamın yurt dışında olması.. İzlemem gereken yol hakkında yönlendirme yaparsanız çok sevinirim. Gerçekten mağdur durumdayım. Bu adamın işlediği suçun cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
Cevap: İnternet'ten ürün satmak isterken dolandırıldım.
Adam yurtdışında bir şey çıkmaz.. Boşuna umutlanır durursunuz. Geçmiş olsun. Az para kaybetmişsiniz.. Bu da ders olur size..Burda polisin ki ciddi bir araştırma yapacagını sanmıyorum. Ulaşabileceği en değerli bilgi vestel uninon ödeme yaparken kimlik ve adres beyanı alıyor. Adres doğru ise adamın bulunduğu ülke ile de ilişkilerimiz iyiyse adama bir tebligat beki gider.
Cevap: İnternet'ten ürün satmak isterken dolandırıldım.
Hiç mi şansım olmaz :( Giden gittide yaptığı yanına kar kalsın istemiyorum..