Boşandıktan Sonra Ortak Malın Satışı
Merhabalar,
2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım.Evlilikten sonra edinilmiş ortak mallardan arabanın ruhsatı eski eşimin üzerine ve araç kendisinde kaldı.Boşanırken kararda arabanın satışı yapıldığı zaman yarı değerinin tarafıma verilmesi yazıyor. Tesadüfen eski eşimin bu ay aracı sattığını öğrendim ancak ruhsat hala kendi üzerine görünüyor. Eğer ruhsatı devretmezse hakkımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkür ederim.
Cevap: Boşandıktan Sonra Ortak Malın Satışı
Noterden ihtar çekip, araç bedelinin payınıza düşeni ödenmesini aksi halde yargı yolu ile satışını talep edeceğinizi bildirebilirsiniz. Ödemezse mahkemeye müracaat edebilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Tekrar merhaba.Aynı konuyla ilgili olarak eğer eski eşim noterden satışı yaparsa ben bu konuda bilgilendirilir miyim? Yani sonuçta yasal olarak aracın yarısına sahibim ve aracın satılıp satılmadığını takip etmek durumunda mıyım? Yoksa araç satılırken noterden aracın hisseli olduğu ortaya çıkar mı?
Aracın trafik kaydında sizin de hissedar oluşunuza ilişkin bir şerh var mı?
Hayır herhangi bir şerh yok. Sadece boşanırken araç satıldığında yarı bedelinin tarafıma nakit ödenmesine karar verildi.