Hacizde evden gidecek mallar
iyi aksamlar benim tüm bankalara 100 milyar kredi borcum var ama hıc bır seyım yok kirada kalıyorum benım sorum hacız gelırse acaba evden hangi eşyaları alırlar tv,pc,vs dısında yatak dosek cekyat buzdolabı felan gidermı bunlardan baska nelerı goturur yardımcı olursanız sevunırım
Cevap: Hacizde evden gidecek mallar
Alıntı:
ahmet33103310 rumuzlu üyeden alıntı
iyi aksamlar benim tüm bankalara 100 milyar kredi borcum var ama hıc bır seyım yok kirada kalıyorum benım sorum hacız gelırse acaba evden hangi eşyaları alırlar tv,pc,vs dısında yatak dosek cekyat buzdolabı felan gidermı bunlardan baska nelerı goturur yardımcı olursanız sevunırım
Eğer çağdaş bir AB ülkesinde yaşasaydınız bu saydığınız sıradan eşyaların hiç biri haczedilmezdi. Ancak Ülkemizde yatak ocak tabak çanak ve giysileriniz hariç ne varsa Alacaklı vekilinin talebi ile haczedilir hatta biraz para edecek eşyanız varsa muhafaza edilir. Yani hacze gelen Avukat talep ettiği taktirde beyaz eşya mobilya ne varsa rahatlıkla haczedilebilir. Şu anki kanun ve uygulama malesef budur.
Kısa süre önce icra iflas hukuku bölümünde bu konu uzun uzun konuşuldu bir gözat istersen.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=17542