Hukukçu Olmayanların Görüşlerine Yer Verilmesi
Ben bu siteye girerken hukuki sorunlarıma parelel sorunlar bulmayı ve de çözüm aramayı hedeflemiştim.Birkaç günlük incelemenin ardından üye olmayı seçtim.Sağolsun site yönetimi beni üyeliğe kabul ettiler.El yordamıyla sorunumla ilgili konulardan alıntıya ,ben de sorununu yazdım.Forumları okumaya devam ettim.Bir de baktım ki Sn.Av.Engin Oğuz bana elini uzatmış.Hemen tutundum.Beni aydınlattı.Önyargısız ,çıkarsız yaklaşan Sn. Av.Engin Oğuzun profiline girdim ve mesaj başlıklarını inceledim.Aaaa...Hukuki konuların yanı sıra İnsani öğeler taşıyan mizah,çevre bilinçlendirme ...konularına da yer vermişti.Siteyi de irdelediğimde hukuk konularıyla birlikte toplumu bilinçlendirmeye yönelik sağlık,tartışmaya açılan sosyal konularv ve benzeri birçok yoruma rastladım.Çok keyiflendim.çok mutlu oldum.Haddim olmayarak Sn. Av.Aydın oğuzun atık yağların suları kirletmesiyle ilgili bilgilendirmesinden alıntı yaparakmesleğimle ilgili yorum bile yaptım .Düşündüm; araştıran,bilimsel araştırma yapmaya alışık hukukçu olmayan vatandaş gözüyle hukuk hakkında yorum yapablirmiydi?Site buna cevaz verieimiydi?Saygılarımla..
Cevap: Kontrat ve özel sözleşme hakkında
Alıntı:
.Düşündüm; araştıran,bilimsel araştırma yapmaya alışık hukukçu olmayan vatandaş gözüyle hukuk hakkında yorum yapablirmiydi?Site buna cevaz verirmiydi?
Site hukukçu olan olmayan herkese açıktır. Hukuk ağırlıklı bir paylaşım sitesi belki ama hukukçu da insan hukuki sorunu olan hukukçu sıfatına haiz olmayan da, dolayısıyla insanı ilgilendiren her mevzuyu ihtisasınıza göre forumda açıp bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Ben site yönetiminde değilim ama arkadaşlarımın bu konuda memnuniyet duyacağından kuşkum yoktur.
Cevap: Hukukçu Olmayanların Görüşlerine Yer Verilmesi
Alıntı:
Kimyaci Ahmet rumuzlu üyeden alıntı
Haddim olmayarak Sn. Av.Aydın oğuzun atık yağların suları kirletmesiyle ilgili bilgilendirmesinden alıntı yaparakmesleğimle ilgili yorum bile yaptım .Düşündüm; araştıran,bilimsel araştırma yapmaya alışık hukukçu olmayan vatandaş gözüyle hukuk hakkında yorum yapablirmiydi?Site buna cevaz verieimiydi?Saygılarımla..
Sayın Kimyaci Ahmet,
Sitemizde sayısız meslekten üyemiz bulunmakta olup, üyelerimizin bilgi ve yorumlarını paylaşmalarından büyük mutluluk duymaktayız.
Sizin katılımlarınız da bizi aynı şekilde sevindirecektir.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Kimyaci Ahmet,
Sitemizde sayısız meslekten üyemiz bulunmakta olup, üyelerimizin bilgi ve yorumlarını paylaşmalarından büyük mutluluk duymaktayız.
Sizin katılımlarınız da bizi aynı şekilde sevindirecektir.
Sn. Esin Kılıç Şehirlioğlu,
"Normatif Bilimlerden Hukuk ile Pozitif Bilimlerlerve Rasyonel Bilimlerlerin karşılaştırılması " konulu sohbet tadında günlük yazılarımla görüşlerimi aktarmaya başladım.Ama hala bu foruma katılan olmadı:(
İlginize teşekürler.doğru sitede olduğumdan eminim.mutluyum...
Saygılarımla...
Herkesin bir anda hücum etmesini beklmeyiniz. Siz bilgilerinizi görüşlerinizi aktarın zaman içinde ilgisini çeken üyeler katılırlar. Katılmayıp okumakla yetinenler de yararlanmış sayılırlar.
Konunuza ilgiyi katılım oranına göre değil okunma sayısına göre değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Herkesin bir anda hücum etmesini beklmeyiniz. Siz bilgilerinizi görüşlerinizi aktarın zaman içinde ilgisini çeken üyeler katılırlar. Katılmayıp okumakla yetinenler de yararlanmış sayılırlar.
Konunuza ilgiyi katılım oranına göre değil okunma sayısına göre değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Sn. oğuz,Teşekkür ederim.Yazmaya devam edeceğim.Kaliteli bir site buldum.Bilinçlendirmeye yönelik,verimli,saygın...Mutluyum.
Sade vatandaş olarak yazmaya devam ediyorum.Ancak beni bilgilendirdiğiniz bilgi notları silinmiş,ulaşamıyorum...Yönetimden Sn. Şehirlioğluna yazıp bilgi rica ettim.Saygılarımla...
Ahmet bey, forum kurallarından biri de aynı soruyu ilgili ilgisiz her yere yazmamaktır. Mükerrer mesajlar siliniyor. Bu hususa da dikkat edin bundan sonra.