Hacizi kaldırmaya kim yetkilidir!
Merhabalar benim sorum şu x şirkete vergi dairesinden usulsüzlükten dolayı 4 trilyon ceza yazılıyor vede aracına banka hesaplarına haciz koyuluyor.ve x şirket gidip vergi dairesini mahkemeye veriyor ve mahkemeyi kaybediyor temyize gidiyor bu işlemler olurken vergi dairesi müdürü degişiyor dosya şu anda yargıtayda sıra bekliyor x şirket karara itiraz ettigi için yargıtayda sıra bekliyor ve bu dosya yargıtayda sıra beklerken vergi dairesine yeni gelen müdür direk bu 4 trilyon hacizi kaldırıyor.bunu yapma yetkisi varmıdır?yani yargıtayda sıra bekleyen evrak daha sonuçlanmadan hacizi nasıl kaldırabilir bu konuyla ilgili neler yapılabilir nereye şikayet edilmelidir.teşekkürler
Cevap: Hacizi kaldırmaya kim yetkilidir !!
Vergi dairesi müdürü haczi kaldırabilir. Bu yetkisindedir.
Ancak, borçlu davayı kaybetmiş. Burada bir usulsüzlük olduğu açık. Defterdarlığa şikayet ederseniz, soruşturma açılacaktır.
Cevap: Hacizi kaldırmaya kim yetkilidir !!
araştırmalarım sonucunda hacizin kalkması için ya borç kapatılmalıdır yada mahkeme kararı olması gerekmektedir ama baktıgım zaman mahkeme dosyasında işlem sıra beklemektedir müdür beyi arayıp sordugumda benim yetkim var kaldırdım cevabı aldım biraz önce istanbul deftardarlıgınamı şikayet etmem gerekir saygılarımla