İş vaad edilerek dolandırıldık
ilk önce herkese iyi günler iyi calışmalar;
bundan 4 yıl önce bir kursa gittim ve oradaki kurs hocası tarafından dolandırıldım.beni işe aldırabileceğini söyleyerek eğitim parası adında belli bir miktar para aldı ve diplomam ve kimliğimin fotokopilerini aldı ve bunun zamanla adıma bir seylerin yapılmasından korkuyorum.su an kendisine ulasamıyorum telefonları kapalı.ve ben yanlız değilim benim gibi bu duruma düşen bir arkadas daha cıktı.bunun için hukukı bir seyler yapabilirmiyiz bunu öğrenmek istiyorum.fakat elimde hiç bir kanıt yok su an.
Cevap: İş vaad edilerek dolandırıldık
beyefendi savcılıga suc duyurusunda bulunabilirsiniz.sahsın cep numarası kendi adına ise acık kimligi adresi herseye ulasılabilir onemli olan sizin zararınız belgelenebilirmi?
malesef zararımı göstercek bir belge malesef yok.yanlız daha yeni olarak buldum kendisini sakaryada yine aynı sekilde kurs veriyormuş.telefonuna ulaştım ses kaydı yapmış olsam bu kanıt olarak görülebilirmi acaba
Alıntı:
beyazz26 rumuzlu üyeden alıntı
malesef zararımı göstercek bir belge malesef yok.yanlız daha yeni olarak buldum kendisini sakaryada yine aynı sekilde kurs veriyormuş.telefonuna ulaştım ses kaydı yapmış olsam bu kanıt olarak görülebilirmi acaba
Usulüne uygun yapılmayan dinleme ve kayıtlar delil olamaz. Ancak kişi hakkında dolandırıcılık iddiası ile dava açabilirsiniz. Bu davada şahit ve yemin teklifi delili de dahil olmak üzere varsa diğer delillerinizi ileri sürebilirsiniz.