Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Ve Gerekli Tedbirler
Kendi cep telefonumu tanımadığım bir telefoncuya sattım. Telefoncuda benden 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi istemişti. Nüfus cüzdanı fotokopisine "telefon satışı içindir" diye bir not düşerek kendisine vermiştim. Şimdi aklımı sürekli kurcalayan bir sorun var. Telefoncu bu nüfus cüzdanı fotokopisini kötü amaçlar için kullanmak isterse ben bunun için önleyici ne gibi tedbirler alabilirim? Zira "Telefon satışı içindir" şeklinde yazdığım notu makasla kesmesi çok kolay diye düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam nüfus cüzdanı fotokopisi ile benim adıma telefon hatları, kredi kartı vs.. çıkartılabilir.
Eğer nüfus cüzdanım kaybolsaydı gerekli prosedürü izlerdim fakat kaybolmadı.
Sürekli bunu düşünüyorum.Bir türlü aklımdan çıkaramadım..Telefoncu kötü niyetli demiyorum ama bende kendimce önleyici tedbirler almak istiyorum.Çok teşekkür ederim.
Cevap: Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Ve Gerekli Tedbirler
Konunun sizi sıkıntıya düşüreceğini düşünüyorsanız yerel gazetelere nüfus cüzdanı kayıp ilanı verip o gazeteyi saklayın. Daha sonra sorun arz edecek olursa kullanabilirsiniz.
Mükerrer konu açmayınız.
Teşekkür ederim peki karakola gidip kayıp zabıtı da tutturmam gerekir mi?
Karakola gidip kimliğimi kaybettim derseniz sizden yeni kimlik isteyeceklerdir doğal olarak =) Kimliksiz dolaşma lüksünüz olmadığına göre buna mecbursunuz =) En azından polis böyle düşünmek zorundadır. Bence buna gerek yok. (üstünüzde iki tane kimlik taşımak biraz tehlike arz eder)
Sizin başınız o bıraktığınız fotokopi yüzünden belaya girerse ziyaretiniz esnasında bu olaydan bahsedebilirsiniz, bu sırada tabii o gazeteyi ibraz etmeniz gerekebilir =)
Sadece bir gazeteye kayıp ilanı vermem yeterli midir yani? Gazete ilanından sonra da yine aynı kimliğimle dolaşmam da bir mahsur yok mudur? Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.
Syn. avukatlarımızda bir yol gösterirseniz..Uykular haram oldu..
Alıntı:
totti8585 rumuzlu üyeden alıntı
Sadece bir gazeteye kayıp ilanı vermem yeterli midir yani? Gazete ilanından sonra da yine aynı kimliğimle dolaşmam da bir mahsur yok mudur? Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.
Kayıp ilanı verdiğiniz kimliği kullanmanız doğru değil. Bu yüzden kayıp ilanı verdikten sonra gidip yeni nufus cüzdanınızı çıkartmanız gerekmektedir.