Kimlikte doğum yerinde yazılı şehri değiştirme
Öncelikle selam ve sayğılar sunarım ben kırıkkale den murat yavuz.Kızımın Nüfus cüzdanında dogum yeri bölümünde yazılı ( A ) şehrinin ( B ) şehri olarak değiştirmek istiyorum.Bu konuda ben hanği mahkemeye müracaat etmem lazım birde eger mümkünse bu konuda bir dilekce örneğinin mümkünse mail adresime gönderilmesini rica ediyorum.Sayğılarımla.
Cevap: Kimlikde doğum yerinde yazılı şehri değiştirme
Doğum yerini değiştiremezsiniz. Tabii keyfi bir istekse. Eğer gerçekten yanlışsa bir takım prosedürleri var. Mahkeme kanalı en son yapılacak iş. Nüfus müdürlüğüne başvuracaksınız. Ayrıca e-posta adresi vermek de yasak.
yaren ben bir konuya ilk defa başvuracam bu konuda hanği mahkemeye başvurmam gerekiyor müracaat etmem için önemli değil ( AİHM) sine kadar yolu var.Eger bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Acaba hata ile mi oldu, yoksa keyfi bir istek mi bu ? Doğum yeri yani.
özür diliyorum kaza ile değil keyfi diyebiliriz.İstemediğim bir vilayet yazılı ondan hoşlanmıyorum.Zamanında mecburiyetten oldu memuriyetimden dolayı.
Bu durum olanaksız zira bu değişiklik ancak resmi makamların tutanaklarının yanlış olduğunun kanıtı ve asıl doğum yerinin kanıtının ibrazı ile mümkündür. Hiç bir kurum (hastane kayıtlarının yanlışlığını, nüfus müdürlüğünün bundaki ihmalini) bunu kabul etmez.
sayın yaren 10 veya 15 senesi öncesine kadar kimliklerde din hanesinin değişmeside mümkün değildi.Belki hatırlarsınız bir vatandaşımız din hanesine müslüman yerine alevi yazdırmak için müracaat etti ve konu AİHM sine taşındı ve kabul edildi.Sizden ricam sadece hanği mahkemeye müracaat etmem gerek ve birde eger bana yardımcı oursanız bir dilekce örneği yazarsanız sevinirim.Kanun önünde saygımız var kabul edilmesse saygı duyarız.
hastane doğum kagıdı yoksa ve siz yalan söyler ve yalan söyleyen tanıklar bulursanız değişebilir.
Aksi taktirde ben surasının yazılmasını istiyorum la olmaz.
aihm in dinle ilgili verdiği karar ayrımcılığı ve kişinin özeli ile ilgilidir.Ancak nasıl kan grubunu değiştiemezseniz doğum yeride değişmez.
selam tekrar sizlerden hanği mahkemeye başvuracağımı ve dilekce örneği talep etmiştim.Konu çok uzadı sabah en kısa zamanda bir avukata veya arzuhalciye ğideceğim keşke bunu baştan yapsaydım.Neyse genede herkese teşekkürler.Benim yalan tanıkla işim olmaz ben direk ve dobra dobra başvurcaktım.Saygılarımla herkese iyi geceler iyi ğünler.
Cevap: Kimlikte doğum yerinde yazılı şehri değiştirme
Avukata başvurursanız, bu davanın red edileceğini size söyler. Arzuhalciye başvurursanız da, size bir dilekçe yazar. Masrafı yaparsınız dava yine red olur.