Muaf raporu iş hayatında sorun teşkil eder mi ?
Herkese selamlar sitenizde benim sorumla ilgili bir konu bulamamla birlikte bu konuyu açma gereği hissettim
öncelikle daha yeni mezun olarak askere gitmek için askerlik şubesine başvurumu yaptım önce sağlık ocağına sağlık muayenesi için yolladılar ve orda doktorun sorusu üzerine 4 yaşında açık kalp ameliyatı geçirdiğimi belirttim ve gata askeri hastanesine sevkim yapıldı, bugün itibariyle gataya gitmem ilede ordaki doktorun ameliyatımı duyunca hiçbir muayene yapılmadan ameliyatın yapıldığı hastaneden heyet raporlu fotoğraflı imzalı kaşeli bir kanıt getirdiğim taktirde askerlik yaptırmayacaklarını belirtti böyle bir isteğim yoktu ama size sorum ise bu heyet raporunu götürdüğüm taktirde ben muaf olucam ve bu muafiyet ilerki yaşamımda iş hayatında vesaire bir sorun teşkil eder mi ?
Normal yaşantımda kendimi zorladığım durumlarda (koşu stres sinir gibi ) bir sağlık sorunum var, çok da hayatımı etkilemiyor. Bu sebeple eğer ki muaf belgesi özel sektörde veya herhangi bir iş durumumda benim için sorun teşkil eder mi?
Cevap: Muaf raporu iş hayatında sorun teşkil eder mi ?
Askerlikten muaf olmanızla bu durumun doğrudan ilişkili olacağını ya da bir şekilde bağlantılandıracağını zannetmiyorum, siz askerden muaf olduğunuz için yani askerliği sağlık sorunları sebebiyle yapamadığınız için bir kurumun sizi işe almama durumu olamaz lakin kurumların neredeyse tamamına yakını artık heyet raporu istemektedir, bu durum (sizin kalp rahatsızlığınız) ister istemez gerek sizin işe girişinizde gerekse işe girdikten sonra iş hayatınızda sorun arz edebilir. Hem hukuki olarak, hem de sağlıksal açıdan size sorun yaratacaktır.