İş yerim her yıl Çıkış/Giriş yapıyor ve son 1 aylık SSK ödenmemiş
Merhabalar, bir kamu kuruluşunda şirket personeli olarak çalışmaktayım. Bağlı olduğum firmayla maaşımın hesabıma yatırılması ve maaş bordrosu/vizite kağıdı gibi ihtiyaçlar dışında hiç bir ilgim yok.
Söz konusu firma her yıl ihale ile kamu kuruluşuna personel hizmeti veriyor. ve her yıl sonunda çıkış/giriş işlemi yapıyor.
Eylül 2007 yılında sözleşme imzalayarak işe başladım, 2008 başında herhangi bir çıkış işlemi yapılmadan 2009 ocak ayına kadar kesintisiz devam etti ssk. 31 Ocak 2009`da çıkış yapıp, 01 Şubat 2009 da tekrar girişimi yaptılar. ve aynı tarihte 31 Aralık 2009 da sonlanacak yeni bir sözleşme imzaladık. Sözleşme sonu olan 31 Aralık 2009 da çıkışımız yapılmış ve aynı hafta içerisinde, "İş yerimdeki görevimden kişisel sebeplerden dolayı istifa ediyorum" şeklinde bir dilekçe imzalatmaya çalıştılar, diğer arkadaşlar imzaladı ama ben imzalamadım. Sonuç olarak işe devam kararı çıktı ve ara vermeden işime devam ediyorum bana 10 Ocak ta tekrar girişimin yapılacağı söylenmişti ama bugün öğrendimki 01 Şubat 2009 tarihi itibariyle girişim yapılmış. Sebebini sorduğumda Kamu Kuruluşu ile anlaşma ancak imzalandı o yüzden girişler geç yapıldı denildi. ama Ocak ayı maaşımı bugün net olarak (elden nakit) aldım.
1- Şimdi sormak istediğim, benim geriye yönelik (yani Eylül 2007 den bu yana) tazminat hakkım 1 aylık SSK ödenmemesine rağmen devam edermi?
2- İçinde bulunduğumuz durum itibari ile tazminat almam mı gerekir?
3- Eğer 1 aylık SSK`yı ödemedilerse bana maaşımı NET değilde BRÜT olarak vermeleri gerekmez mi?
4- Ben ne etcem şimdi? :)
Cevap: İş yerim Hey yıl Çıkış/Giriş yapıyor ve son 1 aylık SSK ödenmemiş.
arkadaşlar dumuru tekrar şöyle özetliyeyim.
Eylül 2007 de 1 yıllık sözleşme ile işe girdim.
Aralık 2008`de sözleşme bitti ve Ocak 2009 da Aralık 2009 da sona erecek sözleşme imzaladık.
31 Aralık 2009 da çıkışımı yaptılar. Henüz yeni bir sözleşme yapmadık ama 1 Şubatda ssk ya girişimi yapmışlar.
Şimdi sorum şu.
Ben bu iş yerinde çalışmak istemiyorum. Yeni bir sözleşme imzalamamış olmam dolayısıyla ve 31 Aralık 2009 da sözleşmemin bitmesiyle ssk çıkışımı yapmış olmalarından dolayı tazminatı hak ediyormuyum?
nasıl bir yol izlemeliyim?
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İş yerim her yıl Çıkış/Giriş yapıyor ve son 1 aylık SSK ödenmemiş.
ya lütfen bana da yardımcı olun.
arkadaşlar, inanın buradan bilen birisi cevap verecekte ona göre hareket edeceğim diye bekliyorum, lütfen birisi yardımcı olsun.
İş akdini haklı nedenle feshedip tazminatınızı alarak ayrılma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. İhtarname çekmek suretiyle ödenmeyen pirimlerin ödenmesini, her yıl yapılan giriş çıkış işlemlerine onay vermediğinizi, istifa etmeksizin yapılan giriş çıkışlar nedeniyle kıdem tazminatı ve yıllık ücretli izin alacağınız vs. haklarınızı saklı tuttuğunuzu bu uygulamadan vazgeçilmesini ihtar edebilirsiniz. Ayrıca SGK ya ve bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.
Bu sayede onlar sizi atarlar siz de haklarınızı vermezlerse yargı yolu ile alırsınız. :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İş akdini haklı nedenle feshedip tazminatınızı alarak ayrılma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. İhtarname çekmek suretiyle ödenmeyen pirimlerin ödenmesini, her yıl yapılan giriş çıkış işlemlerine onay vermediğinizi, istifa etmeksizin yapılan giriş çıkışlar nedeniyle kıdem tazminatı ve yıllık ücretli izin alacağınız vs. haklarınızı saklı tuttuğunuzu bu uygulamadan vazgeçilmesini ihtar edebilirsiniz. Ayrıca SGK ya ve bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.
Bu sayede onlar sizi atarlar siz de haklarınızı vermezlerse yargı yolu ile alırsınız. :)
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
İnanın artık burada çalışmak istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum, birde 2008 ve 2009 yıllarında bana izin vermiyorlardı ama işimin başında olmam şartıyla (işim internet üzerinden olduğu için) izin kullandırdılar. Ama yine her gün yapmam gereken işi yaptım. Tabi bu izinlere çıkarken herhangi bir izin kağıdı ..vs imzalamadık (her iki yılda da). Sonuç itibari ile izine çıkmış olsamda işimin başındaydım, bu durumda 2 yıl izin kullanmamış mı sayılıyorum? yani izin paralarını çıkışta alabilirmiyim?
Bi sorum olacaktı.Cok özürdilerim.Ben 5 seneden beri bir şirkette çalışıyorum ve Türkiyede ilk defa bir şirkette çalışıyorum.Türküm yanlış anlaşılmasın. Gecen sigorta primlerime bakayım dedim baktım ki 2,5 sene sigortamı yatırmamaış. Bu sene 1'ci ayda 15 gün yatırmış. Ve maaşlarımızı 4-5 gün gec veriyor.Yarım yarım yatırıyor.Be bu şirkete satış elemanı olarak görev alıyorum. Türkide dedim gibi ilk çalışmam dı ilk girdiimde şüpelendim kızım dünyaya gelirken hastanede sigorta defterimi istemiştiler işveren sana böyle bir kaıt verecek dediler ben de patrona iletim sorunu o beni salık ocaına gönderdi ve bana yeşil karne cıkartı. 7-8 yeşiş karne kulandım sonra geri istediler eşimden karneyi cünkü ben eşi çalışıyor oldum icin işverenin sigorta yapması gerektini söylediler ve yeşil karneyi benden aldılar. Saaten sadece eşime almişti patron yeşil karne cünkü bana vermediler. şimdi ben bu işten ayrılmak istiyorum cıkış param icin ne yapmam lazım bana dediler noterden yazılı fax gönder işten cikmak istedini. Ben bu yazıda ne yazacagımı bilmiyorum.Ve Bana ödemedigi sigorta primlerini geri istiyorum.Lütfen bana yardım edene bu konuda Allah razı olsun
Lütfen bu konuda yardım u hafta icinde işten ayrılmak istiyorum Lütfen
Lütfen bana benim konuyla ilgili bi yazı ornegi yolaya bilirmi kimse
Alıntı:
carlospedro rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen bana benim konuyla ilgili bi yazı ornegi yolaya bilirmi kimse
:alala burası benim konum yaa