Tek araba iki ayrı yedieminlik
Arkadaşlar bilirkişinin 26.000TL değer biçtiği Scoda octavia marka araca 21/11/2008 tarihinde ücreti mukabilinde yedi emin oldum.Ancak hiç para almadım. 20/10/2009 tarihinde aynı araca farklı bir kişi daha haciz koydurmuş ve bu haczin karşılığında araç ikinci defa bana yedi emin olarak teslim edildi. Bu aracın önümüzdeki ay ihalesi var ve satılacak
Şimdi bende araba tek fakat aynı arabaya iki farklı kişiye yedi emin oldum. ilk yedieminliğim 15 ay ikincisi de yaklaşık dört ay oldu. Araba satıldığı vakit yedi emin ücreti nasıl hesaplanır? İcra müdürü diyor ki araç hangi dosya üzerinden satışı yapılırsa ordan ücretini öderiz yani son dosya üzerinden satılırsa 4 aylık ücret öderiz öncesi bizi bağlamaz diyor. yok ilk dosya üzerinden satılırsa da ikinci dosya bizi bağlamaz diyor. Bilgisi olan arkadaşlar mevzuata da atıf da bulunup konuyu açıklarlarsa çok çok memnun olurum.
Cevap: Tek araba iki ayrı yedieminlik
İcra müdürünün söylediği doğrudur. Hangi dosyadan satış yapılırsa o dosyada tahakkuk eden yedieminlik ücreti ödenir. Başka alacağınız olduğunu düşünüyorsanız borçluya karşı ilamsız icra takibi yaparsınız.
Peki diyelim ki bu son dosya yani 4 ay önceki dosyadan aracın satışı yapıldı. Dört aylık yedieminlik ücreti mi alacağım? önceki 15 aylık yediemin ücreti ne olacak? neticede araba 15 aydır bende? kalan yediemin ücretini nerden tahsil edeceğim? satışı kendim mi isteyim yoksa?
Evet arkadaşlar sanırım forumda bu konu hakkında bilgisi olan kimse ya yok ya da yorum yapıp bilgi verme zahmetinde bulunmuyorlar neticede bu durumu ben mahkemeye verip yasal hakkımı arayacağım ve benim gibi durumda olan diğer arkadaşlarada bilgi vereceğim nasıl bir forum sitesi anlamak zor. yardımlaşma sıfır :(