Cevap: İstifa - İhbar Süresi
Yeni iş arama izni, sözleşmeyi hangi tarafın feshettiğine bakılmaksızın (zira kanun böyle bir ayrım yapmamıştır) belirsiz süreli iş sözleşmelerinde bildirim süresi içinde kullanılmak üzere işçiye tanınmış bir hak olduğundan işvereninizin bu hususta yanıldığını söyleyebilirim.
Teşekkür ederim.Yüzlerce işçi çalıştıran bir kurumun bu hususu bilmemesi çok yazık.Peki bunu işverene nasıl ispatlayabilirim?
Bugün tekrar iş arama hakkımın olduğunu yineledim ve bu konuyuda örnek olarak gösterdim fakat tavırları yine değişmedi bana yalan söylüyormuşum gözüyle bakıyorlar.Onu yazan avukatın tel.ini ver tarzında itamlarda bulundular.Yarın insan kaynakları sorumlusu ile görüşeceğim.Bakalım değişen bişey olacak mı ...
Alıntı:
Permanent rumuzlu üyeden alıntı
Bugün tekrar iş arama hakkımın olduğunu yineledim ve bu konuyuda örnek olarak gösterdim fakat tavırları yine değişmedi bana yalan söylüyormuşum gözüyle bakıyorlar.Onu yazan avukatın tel.ini ver tarzında itamlarda bulundular.Yarın insan kaynakları sorumlusu ile görüşeceğim.Bakalım değişen bişey olacak mı ...
:)
Telimi vermenizde hiçbir sakınca yok.
Ben de onların avukatının tel'ini öğrenme fırsatı bulurum belki. :)
Ne kadar haklı olduğumu iddia etsemde bilmediklerinden şaşmıyorlar, yarın sabah insan kaynakları ile görüşmeye çağırdılar.