Merhabalar erkek ve bayanklarda boşandıktan sonra başka biriyle tekrar evlilik yapmaları için bir süre geçmelimi. Geçmeli ise geçmeden evlilik yapılmak istenirse bayan ve erkek için hangi prosedürler gereklidir teşekkürler.
Printable View
Merhabalar erkek ve bayanklarda boşandıktan sonra başka biriyle tekrar evlilik yapmaları için bir süre geçmelimi. Geçmeli ise geçmeden evlilik yapılmak istenirse bayan ve erkek için hangi prosedürler gereklidir teşekkürler.
Erkek boşanma kesinleştiğinin ertesi günü evlenebilir.Kadının 300 gün beklemesi lazım. Çünkü çocuk olabilir. Olan çocuğun babası eski koca olur.
Boşanmada iddet süresi ne zaman başlar.Kesin karar kağıdında yazan karartarihimi ,yoksa Kesin karar kağıdının elimize ulaştığı gündenmmi başlar?
Ben görevimden dolayı başka bir ilde yaşıyorum.Dava eşimin yaşadığı ilde oldu.Kesin kararkağıdını mahkemeden alıp göndermedi.Dava 03-02-2009 oldu.Bende bulunduğum ildeki aile mahkemesi aracılığıyla masraflarla beraber dilekçe gönderip kararkağıdını istedim karar kağıdı 21-11-2009 da bana gönderildi.Benim ikinci evliliği yapabilmem için hangi tarih gecerlidir onu bilmiyorum. Şimdiden teşekür ederim..
Sayın Irmak Ak,
iddet müddetinin kaldırılmasını (hamile olmadığınızı gösteren raporunu ibraz ederek) mahkemeden isteyebilirsiniz.
Tebliğ edildiği andan itibaren değil. Kesinleşmesinden itiaren 300 gün. Tebliğ tarihinden sonra 15 gün temyiz süresi var.
Cevaplar için çok teşekürler.Şimdi ben 21-11-2009 tarihine göremi haretek edicem. Karar kağında karar tarihi 03-02- 2009 yazıyor.O gecerli değil sanırım.