selamlar. şu an öğretmenlik yapmaktayım. lakin daha önce çalıştığım okulun birinde idarecilik yaptım. hiç bir şey bilmiyordum. üstelik okumuyordum da. bu yüzden ek ders kanusunda önemli hatalar yaptım. bilmediğim için önceki idareciler ne yaptıysa aynısını yaptım. müdür olarak 20 saat ek ders almam gerekirken 25 saat yazdım. benden öncekiler öyle yapmıştı. yani haftada 5 saat fazla ek ders aldım. hatayı farkettiğimde bunu düzelttim. 20 saate çevirdim. fakat geriye yönelik ödeme yapamadım. çünkü çok sıkıntılı bir süreçten geçiyordum.
konuyu araştırırken bir hatamı daha farkettim o da asaleten atanma şartlarım tutmamaktaydı. yani önemli mektarda ek dersi sehven tahhakuk ettirmiş oldum. ancak şimdi bu parayı ödeyeceğim. ya bu parayı ödeyeceğim ya da kul hakkı yemiş olmanın sıkıntısı ile midem delinecek. bu tamamen benim vicdanımın gereği. soruşturma falan açılmadı. kimse farketmedi. yani ben dilekçe ile başvurup geri ödeme yapacağım. sorum şu: idari olarak ne gibi yaptırımlarla karşılaşabilirim. maliye ve milli eğitim bu durumda ne yola başvurur. herhangi bir ceza alırmıyım. saygılarımla...