Bilirkişi raporu sonucuna göre çatı akması
1. Sulh mahkemesi başkanlığına, tavanlarımda ve banyomda bulunan maddi hasarların nedenlerinin tespiti için başvurdum. Bana verilen bilirkişi raporunda evimde bulunan maddi hasarların çatı akmasından kaynaklandığı ve ne kadar para ile yapılabileceğini bilirkişi tarafından tespit edilmiştir. Fakat site yönetimi avukatlarının doğrultusunda zararımı karşılamayacaklarını sözlü olarak beyan ettiler. Bunun üzerine başburduğum 2 farklı avukat bana 2 faklı yol gösterdi;
1.yol Aidatlarımı ödemeyerek bu şekilde mahsuplaşmamı ...
2.yol Site bulunan kat maliklerinin tamamını mahkemeye vermemi söyledi ...
Bu konu hakkında sizlerinde farklı varsa görüşleriniz nelerdir. Zararımı en kısa ve en kolay nasıl karşılayabilirim.
Cevap: Bilirkişi raporu sonucuna göre çatı akması
:alala bende böyle bir dilekçe yazarak site yönetimine topu attım.
Aşağıda açık adresi yazılı mülkümde çatı akmasından kaynaklandığı düşündüğüm ( tavan boyası ile banyo fayansları) zararlarımın nedeni tespiti için Ümraniye 1. Sulh hukuk mahkemesine 2009/295 D.iş dosya numarası ile başvurdum. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi tarafından zararımın yalıtımı düzgün yapılmayan çatıdan kaynaklandığını bildirmiştir. Bu zararın karşılanması için EK-A bulunan bilirkişi raporunda da açıkça yazılan miktarın ayrıca EK-B bulunan bilirkişi keşif ve ücret yolluğu ve EK-C ‘de bulunan dava masraflarının tarafımıza ödenmesi. Ödenmediğinde alacağıma karşılık gelen site aidatlarını zararıma karşılayacak miktarda ödeme yapmayacağımı tarafınıza bildiririm.
:ok:ok:ok