Sözleşme bitimi maaş eksitlme

sözleşmeli 9 yıldır bir kurum da her yıl başı 12 ay sözleşme imzalayarak çalışıyorum.bu sene  kriz nedeniyle maaşımı 150 tl aşağıya çekip kabül ediyorum diye bir kağıt imzalattılar ama ben imzalamadım.o zaman çıkışını veririz kıdem alırsın ihbar vermeyiz dediler ne yapmam gerekir bu konumda ben haklı olmuyormuyum dava açsam ihbarımı alabilirmiyim

Cevap: sözleşme bitimi maaş eksitlme

Esaslı bir neden olmadıkça (işin belli bir zamanda tamamlanması zorunluluğu gibi) sözleşmeler birbirini takip eden şekilde yenilenemez. Sözleşmeniz dokuz yıldır devam ediyorsa bu durumda zincirleme sözleşme yapılmış, yani belirli süreli iş sözleşmesi belirsiz süreli iş akdine dönüşmüş sayılır. Maaşınızı eksiltemeyecekleri gibi geçerli nedene dayanmadan iş akdinizi feshedemezler.
(Çalıştığınız kurum özel mi, devlet mi?)

Cevap: Sözleşme bitimi maaş eksitlme

özel bir kooperatifteyiz 7 arkadaşız diğer arkadaşlar maaş düşünü kabül etti sözleşme imzaladılar ben daha imzalamadım işyeri 2 gün süre verdi imzalamazsam çıkacağımı hiç bir hakkım olmadığını söylediler ne yapayım savunma yazısı yazayımmı imza atayımmı çıkmak istiyorum kıdem ihbar yok diyorlar

İmzalayın ya da imzalamayın diyemem. 
İmzalarsanız maaşınız düşecek ama işe devam edeceksiniz, imzalamazsanız işsiz kalacaksınız. Dava açtığınızda ise uzunca bir yargılama süreci başlayacak. Her ne kadar bana göre haklı görünseniz bile mahkemenin sonucu hakkında yorum yapmak müneccimlik olur. 
Bence en kısa zamanda bir avukata danışmanızı ve her iki seçeneğin artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermenizi tavsiye ederim.

kıdem tazminatı da alamzmıyım

İmzalamayın, sonucunda işten çıkartılırsanız tazminatlarınızın ödenmesi gerekir.Ödenmemesi durumunda dava açarak alabilirsiniz.