İnternet satışlarında vergi
merhaba,
ben amerikada yasiyorum ve burada bir sirketim mevcut.Gittigidiyor uzerinden satis yapiyorum .Amerika ile turkiye arasinda cifte vergilendirme diye birsey oldugunu duydum .Yani ben amerikada zaten vergi veriyorum . Turkiye tarafinda nasil olacak bu vergi isleyisi.Yapmam gereken nedir,Vergi ile ilgili sorun yasamamak icin.Beni bu konuda bilgilendirriseniz sevinirim...
Cevap: Internet satislarinda vergi
amerikadasınız, şirketiniz amerikada ve amerikadan satış yapıyorsunuz.alıcının türkiyeden olması sizi bağlamaz alıcıyı bağlar. ötv kdv gibi.sizin vergilendirmeyle alakanız yok yani
gittigidiyor uzerinden satis yapiyorum ve satis sonrasi para turkiyede bir banka hesabima geciyor.zaman zaman vergi memurlari gittigidiyordan satis yapanlarin listesini isteyip,bu kisilerle ilgili islemler yapip vergi cikariyorlarmis.hesapta buluna paranin sorgulamasina gidiyorlar.Sonrada sen ticaret yapiyorsun bunun vergisi nerede deyip hem vergi hemde caza yaziyorlar. Bu durumda yapilmasi gereken islem nedir...
tesekkurler
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
amerikadasınız, şirketiniz amerikada ve amerikadan satış yapıyorsunuz.alıcının türkiyeden olması sizi bağlamaz alıcıyı bağlar. ötv kdv gibi.sizin vergilendirmeyle alakanız yok yani
Zeynep hanım doğru bir noktaya temas ediyor. İşlem Türkiye'de gerçekleşiyor. Size Google'a kesilen cezayı hatırlatırım. 70 milyon TL gibi bir rakamdı. Ayrıca Zeynep hanım bu işin ticaretini yaptığı için, gelir idaresi ondan Ötv, Kdv ve ithalatla ilgili diğer vergileride istiyebilir diye düşünüyorum. Ancak teknik bir konu ve kesinlikle bir denetim birimi tarafından yapılacak bir rapora bağlanır. Yani vergi daireisnin yapabileceği bir iş değil.
Zeynep Hanım sıkıntılı ve teknik bir konu, Daha sonra size yardımcı olabilirim. Ancak bence profosyonel bir yardım alın.
Cevap: İnternet satışlarında vergi
Ayrıca bu açık artırma sitelerinde satış yapanlar (ticaretini yapanlar) ellerinde pimi çekilmiş bomba tutuyorlar. Ancak farkında değiller.
Öyle bir ceza gelebilirki. Yaptıkları tüm satışların taoplam bedelinden bile fazla vergi çıkabilir. Bakın sadece vergi diyorum cezadan bahsetmiyorum bile.
Özellikle gittigidiyor ve sahibinden gibi sitelerde bazıları var. işlemleri çok yüksek.
İncelemeye her an girebilirler
Alıntı:
zeynep rumuzlu üyeden alıntı
gittigidiyor uzerinden satis yapiyorum ve satis sonrasi para turkiyede bir banka hesabima geciyor.zaman zaman vergi memurlari gittigidiyordan satis yapanlarin listesini isteyip,bu kisilerle ilgili islemler yapip vergi cikariyorlarmis.hesapta buluna paranin sorgulamasina gidiyorlar.Sonrada sen ticaret yapiyorsun bunun vergisi nerede deyip hem vergi hemde caza yaziyorlar. Bu durumda yapilmasi gereken islem nedir...
tesekkurler
gitti gidiyor üzerinden satış yapıyorsanız.ve gitti gidiyor servere türkiyeye kayıtlı ise ve yaptığınız satışlar süreklilik arz ediyorsa(sanırım öyle) dar mükellef hükümerine tabisiniz. Tabi burada dar mükellef ususlarıde önemli (ikametinizin nerede olduğu, amerikada neden bulunduğunuz vb) çünkü duruma göre am mükellef statüsündede olabilirsiniz.
gittigidiyor belki yabancı ülke menşeli olabilir.server derken onu kastettim.
Alıntı:
zeynep rumuzlu üyeden alıntı
tesekkurler
Bence bu ticareti bırakın. Tüm samiyetimle söylüyorum. Size yapmanız gerekenleri söylesem. Zaten hemn vazgeçersiniz. Başta ithalat izin belgesi almanız gerekirki. Zaten bu şamada birçok sıkıntıya girersiniz. Diğerlerini anlatmıyorum bile.
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
gittigidiyor belki yabancı ülke menşeli olabilir.server derken onu kastettim.
Farketmez. google da öyledir. ama ceza kesildi.
Alıntı:
ramses75 rumuzlu üyeden alıntı
Farketmez. google da öyledir. ama ceza kesildi.
gelir vergisi madde 7 son bendine göre işlem yapılmıştır.ödemenin türkiyedeki hesaba yapılması.1 ödeme yabancı hesaba yapılsa vergilendirme yapılaz.
2 googlen türkiyede temsilciliği var.
3. sadece kişnin yazdıklarıyla ancak bu kadar değerlendirme yapılı aslında konu detaylı