Miras ve avukat sözleşmesi
veraset ilanı çıkardım babamın 2 evi vardı 1 .annem 2 evde kardeşim oturuyor 10 yıla yakın bana kira ödemedi bende mirasın bölünmesi için avukata muracat ettim avukatla karşılıklı sözleşme yapmak istiyorum benim ondan bazı isteklerim var nasıl bir sözleşme yapmalıyım. kardeşimden 10 yıla yakın kira talebini nasıl talep edebilirim
Cevap: Miras ve avukat sözleşmesi
Avukatından ne gibi isteklerin var. 10 yıllık kirayı talep edemezsin. Son beş yıllık kirayı talep edebilirsin.
Cevap: Miras ve avukat sözleşmesi
babam 01.01.2002 yılında öldü babam 2 evlilik yaptı ilk annemden 3 kardeş annem öldükten sonra babam tekrar evlendi 2. evliliğinde 4 kardeşim var babamın 2 evi var yalnız 1. evde annem oturuyor 2. evde kardeşim oturuyor kardeşimin oturduğu evi 1991 yılında babam evi annemin üstüne yapmış 1991 yılında annemin yapılan evden hak ittiha edebilirmiyim,şu anda 1 ev var babamın adına tapuda o evde annem oturuyor.şu anda annemin evinde kardeşim oturuyor ve bu yıla kadar hiç kimseye kira ödemesi yapmadı ben bunun için nasıl bir hak talep edebilirim,mirası içra yoluğla mahkeme kararıyla satışa çıkartabilirmiyim kardeşlerimden kimse mirası bölünmesi için yanaşmıyor ben dava açarsam mahkemeye daha sonra kardeşlerimle anlaşırsam yaptığım masrafları talep edebilirmiyim kardeşlerimden