Şirket İflası ve İhbar, Kıdem Tazminatı ve Alacaklarım
Merhaba,
Haziran 2007'den bu yana çalışmış olduğum firma Ocak 2010 itibari ile iflas etti. İçeride alacak maaşlarımdan hariç, ihbar ve kıdem tazminatım ve ayrıca zamanında şirkette kullanılmak üzere iyiniyet doğrultusunda, çekmiş olduğum banka kredisi, ayrıca farklı ilçedeki firmaya bağlı ofiste kullanılmak üzere ADSL ve Türk Telekom hattı bulunmakta.
a) Şuan İcraya gitmiş olan T.Telekom ve Adsl'e olan 1000 TL ve Avukata ulaşmış olan bankadan çekilen kredinin 1000 TL'lik ödemeleri bulunmakta. Bunlarda ismim bulunsada şahitler aracılığı ile tarafımca değil, şirket adına kullanıldığını kanıtlayabilirim.
b) Ayrıca çalıştığım günden bu yana hiçbir şekilde maaş bordrosu imzalamadım ve sigortam asgari ücretten gösteriliyor. Fakat kredi çekileceği dönemde firma yetkilisince imzalanmış 1000 TL'lik maaş aldığımı gösterir bir yazı bankada var. Zannediyorum ki noter kanalı ile bunu talep edebilirim bankadan.
c) Firma ile ilgili resmi bir iflas varmı, çıkışım verildimi hiçbirşey bilmiyorum. Tazminatlar ve tazminatın hesaplanışı konusunda, ismim kullanılarak yapılan T.Telekom ve Adsl hattı ödemesi konusunda, ayrıca alamadığım maaşlar konusunda ne yapabilirim. yardımlarınızı rica edeceğim.
Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Şirket İflası ve İhbar, Kıdem Tazminatı ve Alacaklarım
Merhaba,
Konunun aciliyeti benim için çok önemli, acaba konuyu inceleyen bilgi sahiplerinden yardım alabilirmiyim.
Teşekkürler...