Cevap: Nafaka Ödemesi Hakkında
Çıkmama gibi bir durum olacağına ihtimal vermiyorum. 400 Tl miktarda makul bir rakam kuvvetle muhtemelen kabul edilecektir kanaatimce.
Merhaba, annem 90 lı yıllarda babamdan boşandığında 25 lira nafaka alıyordu. şimdi ben 18 imi geçtim ve annem sadece kendisi için alıyor. ama yıllardır hala 25 lira alıyor. Acaba biz nafakayı yükseltmek için dava açsak nafaka yükselirmi yada ne kadar yükselir. Babamın maaşı şuanda 1000 lira bunun yüzde kaçı anneme verilir. Teşekkür ediyorum şimdiden
Nakafanın arttırılması için dava açabilirsiniz. Nafaka için siz bir talepte bulunursunuz mahkeme neye takdir ederse artık. Yanlız okumuyorsan sana nafaka bağlanmayabilir.
bende 1400 lıra maas alıyorum gecen hafta hakım 350 lıraya hukmettı.cocugumuz yok.sosyal durum araştırması yapıyorlar onceden.aylık gelır,ustune arac,ev vs gıbı seylerı soruyorlar.esnaf ısen muhtemelen vergı levhasında odenen vergıden yola cıkarak kazancın ortaya cıkar.durusmada hakım kadın tarafını daha cok kolluyor.dava dılekcesınde yazan safsatalara bakmıyor bıle.