Ödenmeyen kıdem ve ihbar Tazminatı
Merhaba
Yaklaşık dört ay önce çalıştığım şirket iş akdimi tek taraflı olarak fesh etti. Bana verilen belgede "Tüm sosyal hakları saklı kalmak koşulu ile" ifadesi vardı. Daha önceden herhangi bir ihbarda bulunulmadı. Bana tazminatımın ödeneceği söylendi ama bu güne kadar herhangi bir ödeme yapılmadı. Şu an işsizlik ödeneğinden faydalanıyorum. Bu konu ile ilgili nereye başvuru yapmalıyım. Bağlı bulunduğum ildeki sosyal güvenlik kurumu olabilirmi. Tazminatımı alma şansım nedir? Bu konu ile ilgili yardımcı bilgi alabilirsem sevinirim. Saygılarımla...
Cevap: Ödenmeyen kıdem ve ihbar Tazminatı.
Ne kadar süre ile çalıştınız iş yerinde?
Yaklaşık 2,5 yıl çalıştım.
Haklarınızı hesaplayıp ödenmesi için noterden ihtar çekin. Ödenmezse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Cevap: Ödenmeyen kıdem ve ihbar Tazminatı
Teşekkür ederim. Saygılarımla...
bu ihtarı çekerken notere bir avukat vekaleti ile mi çekilecek yoksa direct kendi şahsımızla mı gönderilecek?
işe giriş tarihi 15.05.2007
şirket kapanma tarihi 28.02.2009
yeni şirketten cıkarılış tarihi 24.06.2009
kapanan şirket başka bir şirket actı. eski şirketin sahibi yeni şirketin genel muduru , yeni şirket eşinin ve kayınpederinin .
haklarımı ihtardan sonra tahsil etmek icin dava acılabilirmi?
Alıntı:
sevki04 rumuzlu üyeden alıntı
bu ihtarı çekerken notere bir avukat vekaleti ile mi çekilecek yoksa direct kendi şahsımızla mı gönderilecek?
işe giriş tarihi 15.05.2007
şirket kapanma tarihi 28.02.2009
yeni şirketten cıkarılış tarihi 24.06.2009
kapanan şirket başka bir şirket actı. eski şirketin sahibi yeni şirketin genel muduru , yeni şirket eşinin ve kayınpederinin .
haklarımı ihtardan sonra tahsil etmek icin dava acılabilirmi?
İhtar için de dava için de avukat vekaleti şart değil, becerebiliyorsanız kendi işinizi kendiniz görebilirsiniz.