Nafaka istemeyen eşe nafaka

Merhaba, danışmak istediğim konuyu forumda arattırdım ancak bulamadım.
Ben ve eşim anlaşmalı olarak, 2 tarafından da birbirinden hiçbir talebi olmadığı şeklinde mahkemeye başvurduk.
Ancak ben boşanacağım eşime, kendisinin böyle bir talebi olmamasına rağmen (çocuğumuz da yok) ayrıldıktan sonraki tüm ihtiyaçlarının karşılanması için boşanma sırasında nafaka bağlanmasını istiyorum fakat günün birinde ben ödeme güçlüğüne düşersem bunun benim aleyhime dönmesini de istemiyorum.
Bu tür bir işlem yapılabilirmi? Bilgi verirseniz memnun olurum.

Cevap: Nafaka istemeyen eşe nafaka

Eğer anlaşmalı boşanmadan sonra eşinize nafaka vermek, onun ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsanız tabiki yapabilirsiniz.
İllaki kağıt üstünde yazılı olmasına gerek yok, siz seve seve vermek istedikten sonra. Kağıt üstünde olan nafakaları alamayan nice kadınlar var günümüzde.
Eşinizin muhakkak bir banka hesabı vardır. yoksa bile açtırmak basit. Her ay hesabına para yatırırsınız. Açıklama kısmına da nafaka diye yazdırın.
Ayrıca diyelim ki anlaşma protokolüne eşiniz için nafaka miktarını belirleyip yazdınız, anlaştınız miktarda. Eşiniz yeniden evlenince otomatik olarak nafakaödeme yükümlülüğünden çıkıyorsunuz.